Krab prežil päť dní v chladničke

NETKY.SK • 8 December 2013, 15:34 • 2 min
Krab prežil päť dní v chladničke

BRATISLAVA - Rodina z anglického mesta Weston-super-Mare, ktorá chcela kôrovca pôvodne skonzumovať, sa ho nakoniec rozhodla venovať verejnému akváriu v Bristole.

slovakia

left justify in out

Rodina z anglického mesta Weston-super-Mare venovala verejnému akváriu v Bristole veľkého kraba piesočného (Cancer pagurus), ktorý dokázal prežiť päť dní v chladničke. Kraba s priemerom karapaxu 23 centimetrov chytil nemenovaný rybár v Dartmouthe a následne ho odviezol kamarátovi do spomínaného mesta Weston-super-Mare. Ten ho dal do chladničky, kde kôrovec strávil päť dní. Keď ho však chcel neskôr s rodinou skonzumovať, tak ho nedokázali zabiť a rozhodli sa ho radšej venovať akváriu.

"Zavolala nám jedna pani s tým, že majú v chladničke veľkého kraba a chceli by nám ho venovať. Nemali to srdce ho zabiť. A taktiež zistili, že ani nemajú ani taký veľký hrniec, v ktorom by ho uvarili. Keď mi však povedala, že ten krab bol v chladničke päť dní, tak som ani neveril, že je ešte nažive. Povedal som jej teda, aby ho zabalili do mokrého uteráku a čo najrýchlejšie nám ho priviezli. Hoci bol krab po príchode veľmi zoslabnutý, to, že bol v chladničke, spomalilo jeho telesné procesy. Dali sme ho do karanténnej nádrže so silne okysličenou vodou a on začal okamžite prejavovať známky života. Dúfame, že sa mu bude dariť a prežije u nás ešte dlhú dobu," uviedol David Waines z akvária v Bristole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies