V slovenských mestách protestovali proti ruskej invázii

NETKY.SK • 24 Február 2022, 19:22 • 2 min
V slovenských mestách protestovali proti ruskej invázii

BRATISLAVA - Stovky ľudí sa vo štvrtok v Bratislave zúčastnili na takzvanom tichom pochode na protest proti útoku ruskej armády na Ukrajinu. Podporu Ukrajine vyjadrili aj v Prievidzi či Košiciach.

slovakia

left justify in out

„Diane na Ukrajine sa nás bytostne dotýka. Sme s Ukrajinou, prežívame jej bolesť a strach. Naša podpora je hlboká a nespochybniteľná,“ uviedli organizátori bratislavského pochodu.

 

img

 

Pochod sa začal o 18:00 na Hodžovom námestí a pokračoval až k ukrajinskému veľvyslanectvu. Zorganizovali ho občianski aktivisti z rôznych častí Slovenska, ktorých iniciatíva s názvom Mier Ukrajine vznikla v reakcii na aktuálnu situáciu na Ukrajine. Oficiálne ho ohlásili a zorganizovali so súčinnosťou mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. Na jeho bezpečný priebeh dohliadali bratislavskí krajskí policajti.

 

Prečítajte si tiež: Vladimir Putin povedal, prečo zaútočil na Ukrajinu

 

K tichému protestu proti vojnovému konfliktu na Ukrajine sa vo štvrtok podvečer pripojila i verejnosť na Námestí slobody v Prievidzi. Zhromaždenie organizovalo občianske združenie Berkat. Podľa jeho zástupcov chcú, aby Ukrajinci vedeli, že na Slovensku je množstvo ľudí, ktorí na nich myslia a sú im ochotní pomôcť.

 

img

 

„Nedovolíme, aby politici, politické strany a konšpiračné teórie postavili múr medzi nami, medzi obyvateľmi Slovenska a Ukrajiny,“ adresovali občanom susednej republiky.

 

Podporu Ukrajine vyjadrili aj ľudia v Košiciach, kde na protest proti ruskej agresii zorganizovali zhromaždenie s názvom Stojíme za Ukrajinou.

 

Možno vás zaujme: Rusi protestujú proti vojne na Ukrajine. Polícia zadržala stovky ľudí




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies