Právoplatne odsúdeného Agha priviezli na Slovensko

NETKY.SK • 27 Máj 2022, 15:41 • 2 min
Právoplatne odsúdeného Agha priviezli na Slovensko

BRATISLAVA – Právoplatne odsúdeného Štefana Agha priviezli v piatok z Prahy na Slovensko, kde nastúpi na výkon trestu.

slovakia

left justify in out

Jeho prevzatie sa uskutočnilo v spolupráci s českou políciou a Útvarom osobitného určenia. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti. Agha zadržali 30. marca v Prahe na základe vydaného európskeho zatýkacieho rozkazu. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) ho vlani právoplatne odsúdil v kauze falšovania televíznych zmeniek na 13-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

 

„Síce už v tom čase bol rozsudok v prípade uvedenej osoby právoplatný, orgány činné v trestnom konaní ešte nedisponovali európskym zatýkacím rozkazom, a preto nebolo možné zo strany slovenských a českých zložiek okamžite zasiahnuť. V každom prípade získané informácie viedli k tomu, že už o štyri dni bol Agh zatknutý v Prahe u svojich známych, krátko po vydaní európskeho zatykača. Odvtedy sa nachádzal vo väzbe. Miestne súdy napokon s jeho odovzdaním na Slovensko súhlasili,“ informuje polícia prostredníctvom sociálnej siete.

 

 

Možno vás zaujme: Polícia zadržala muža, ktorý sa mal vyhrážať masovou vraždou na Spiši



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona