Kozmetický gigant L'Oréal pre finančné problémy rokuje o predaji dcérskej spoločnosti! Hodnota transakcie by mala dosiahnuť miliardu eur

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 12:09 • 2 min
Kozmetický gigant L'Oréal pre finančné problémy rokuje o predaji dcérskej spoločnosti! Hodnota transakcie by mala dosiahnuť miliardu eur

PARÍŽ - Francúzsky výrobca kozmetiky a luxusných produktov L'Oréal rokuje o predaji dcérskej spoločnosti The Body Shop brazílskej firmy Natura Cosméticos. Hodnota transakcie by mala dosiahnuť 1 miliardu eur.

slovakia

left justify in out

L'Oréal už na začiatku roka oznámil, že prehodnocuje svoju stratégiu pre The Body Shop, ktorý kúpil v roku 2006 za 652 miliónov libier (751,54 milióna eur). Francúzsky koncern dodal, že plány na predaj tejto divízie prilákali širokú škálu záujemcov.

 

Prvú ponuku dostal kozmetický gigant práve od spoločnosti Natura Cosméticos. Tá v návrhu na dohodu ocenila hodnotu The Body Shop na 1 miliardu eur. Britská značka má za sebou štyri desaťročia existencie a je priekopníkom v masovom marketingu kozmetiky vyrobenej bez testovania na zvieratách a z prírodných zložiek.

Podľa analytikov cenová ponuka potešila investorov spoločnosti L'Oréal, keďže podľa predošlých odhadov má firma hodnotu približne 800 miliónov eur.

 

The Body Shop založila v roku 1976 britská podnikateľka Anita Roddicková. Firma sa stala priekopníkom tzv. etickej krásy. Sieť jej predajní sa rozšírila do viac ako 60 krajín sveta, ale v ostatných rokoch čelila čoraz tvrdšej konkurencii nových firiem, ktoré tiež začali ponúkať podobné výrobky založené na prírodných surovinách a bez testovania na zvieratách. V roku 2016 obrat The Body Shop klesol o 4,8 % na 920,8 milióna GBP.

Dohodu musia ešte schváliť regulačné úrady v Brazílii, ale aj v USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies