Kozáka: Proti Anglicku potrebujeme podať vysoko kvalitný a zodpovedný výkon

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:57 • 2 min
Kozáka: Proti Anglicku potrebujeme podať vysoko kvalitný a zodpovedný výkon

VICHY - Na postup do osemfinále EURO 2016 bude potrebné bodovať v záverečnom súboji proti najväčšiemu favoritovi B-skupiny Anglicku, skonštatoval tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák deň po historickom víťazstve 2:1 nad Ruskom. Podľa kormidelníka tímu debutujúceho na európskom šampionáte je výhodou, že Slováci majú postupové karty vo vlastných rukách.

slovakia

left justify in out

"Je dobré, že to máme vo vlastných rukách. Získali sme proti Rusom prvé tri body a vieme, že ešte musíme niečo uhrať, aby sme sa dostali do osemfinále. Bez ďalšieho bodu ťažko postúpime ďalej. Proti Anglicku potrebujeme podať vysoko kvalitný a zodpovedný výkon, aby sa nám to podarilo. Uvidíme, v akom psychologickom rozpoložení budú Angličania po zápase s Walesom (štvrtok 16. júna o 15.00 SELČ - pozn.)," povedal Kozák na štvrtkovom mediálnom termíne vo Vichy. Jeho zverenci odohrajú kľúčový duel s Albiónom v pondelok 20. júna o 21.00 SELČ v Saint-Étienne. Víťazstvo ich automaticky posúva medzi 16 najlepších mužstiev turnaja a veľmi pravdepodobne aj nerozhodný výsledok im bude stačiť na postup. Vývoj v skupine sa však môže poriadne zauzliť, keďže šancu na prienik do osemfinále majú stále aj jednobodoví Rusi figurujúci na chvoste tabuľky.

 

Kozák v zápase so "zbornou" siahol k trom zmenám v zostave oproti duelu s Walesom (1:2), ktorý jeho tímu výsledkovo nevyšiel. Do základu poslal Tomáša Hubočana, Viktora Pečovského a Ondreja Dudu.

 

Jeho taktický zámer slávil úspech, všetci traja sa mu odvďačili výbornými výkonmi a zapadli do súkolia vedeného fenomenálnym Marekom Hamšíkom. Slováci už po prvom polčase viedli 2:0 vďaka presným zásahom Vladimíra Weissa a najlepšieho hráča zápasu Hamšíka. Po kontaktnom góle Denisa Glušakova v 80. minúte sa však v závere obávali o výsledok: "Dlhé minúty v druhom polčase to nevyzeralo, že by sme mohli mať problémy. Jasne sa však ukázalo, čo jeden gól urobí s mužstvom. Rusom vlial sily a naopak, nám v závere ubúdali. Preto nás aj zatlačili do hlbokej defenzívy," priznal Kozák, ktorý zareagoval na vývoj zápasu tromi striedaniami.

 

"Striedania som ladil podľa úsudku, že v závere zápasu bude viac štandardných situácií a rohov. Posledných desať minút bolo skutočne veľmi dlhých," dodal Kozák, ktorý využil výškový potenciál Adama Nemca a namiesto "vyšťavených" Vladimíra Weissa a Maka poslal na pľac čerstvého Dušana Šventa s Michalom Ďurišom.

 

Na rozdiel od zápasu s Walesom sa slovenskí futbalisti ujali proti Rusom vedenia, čo bol základný odrazový mostík k úspešnému výsledku. "Prvý gól nám pomohol, boli sme vo výhode. Boli sme efektívni, z troch striel sme dali dva góly. Myslím si, že Rusko bolo kvalitnejší súper ako Wales, s ktorým sme síce prehrali, ale boli sme herne lepší. Prvý a v podstate aj druhý gól proti Rusku boli pre nás kľúčom k víťazstvu," dodal Kozák, ktorého potešil zdravotný stav hráčov. "Všetci sú v poriadku a teší ma, že nemáme ani kartové tresty. Už dnes sme sa začali pripravovať na zápas s Anglickom."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies