Ukrajinci znovu útočia na Krym, Rusi im zostrelili dron

NETKY.SK • 19 August 2022, 08:51 • 2 min
Ukrajinci znovu útočia na Krym, Rusi im zostrelili dron

KYJEV/MOSKVA - Najmenej štyri explózie boli vo štvrtok zaznamenané v blízkosti dôležitej ruskej leteckej základne na Krymskom polostrove.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru Reuters to uviedli tri zdroje. Tamojší proruskí predstavitelia tvrdia, že výbuchy nespôsobili žiadne škody. Tri nemenované zdroje, nachádzajúce sa na Kryme, uviedli, že k výbuchom prišlo v blízkosti základne Beľbek ležiacej severne od prístavu Sevastopoľ.

Sevastopoľský gubernátor Michail Razvožajev uviedol, že podľa doposiaľ dostupných informácií zostrelili ruské protilietadlové jednotky ukrajinský dron.  Neboli spôsobené žiadne škody, nikto neutrpel zranenia," uviedol Razvožajev na Telegrame.

 

img


Ukrajinské médiá tiež zverejnili video, na ktorom je možné vidieť, ako je zrejme raketa vystrelená na nočnú oblohu a následne  počuť najmenej štyri výbuchy. Reuters však upozornil, že dôveryhodnosť nahrávky nedokázal nezávisle overiť.

Ruské vzdušné sily podľa agentúry DPA ostreľovali vo štvrtok aj ciele v okolí krymského mesta Kerč. Toto prístavné mesto je vstupnou bránou ku Krymskému mostu, ktorý spája polostrov s ruskou pevninou. Ukrajinská armáda pritom tento most označila za legitímny vojenský ciel.

 

img

 

„Mestu ani mostu nehrozí žiadne nebezpečenstvo," uviedol poradca krymského lídra Oleg Kriučkov na Telegrame. Poradca neuviedol bližšie informácie týkajúce sa cieľov ruského ostreľovania v okolí Kerču. Obyvatelia tohto prístavného mesta na sociálnych sieťach uviedli, že počuli v okolí mesta dva výbuchy.

Kyjev sa oficálne priznal zatiaľ len k jednému útoku na Krym, k najnovším ale vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta uviedol, že „za tým môže stáť ukrajinská armáda." Sám Zelenskyj vyzval Ukrajincov žijúcich na Kryme, aby zvýšili opatrnosť a oznámil, že jeho krajina plánuje veľkú ofenzívu na dobytie Krymu. 
 

O ruskej odpovedi si môžete prečítať tu: Rusi uviedli jadrové zbrane do stavu pohotovosti!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona