Kozáčikov recept na Litvu je skórovať a neinkasovať

NETKY.SK • 10 November 2016, 16:55 • 2 min
Kozáčikov recept na Litvu je skórovať a neinkasovať

SENEC - Brankár Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik odchytal s plnou minutážou ostatných deväť a dovedna desať z tohtoročných dvanástich vystúpení slovenskej futbalovej reprezentácie, vrátane všetkých štyroch duelov na ME vo Francúzsku i doterajších troch stretnutí v aktuálnej kvalifikácii MS 2018. Aj z týchto štatistík je zrejmé, kto je v súčasnosti brankárska jednotka A-mužstva SR.

slovakia

left justify in out

Tréner národného tímu Ján Kozák s Kozáčikom ráta medzi žrde aj v piatkovom zápase v Trnave proti Litve v rámci F-skupiny spomenutej eliminácie o postup na svetový šampionát 2018 do Ruska. "Na klubovej úrovni sa nám darí, vedieme tabuľku najvyššej českej súťaže so štvorbodovým náskokom. Pred asociačným termínom a ligovou pauzou sme v nedeľu zvládli domáci duel s Jabloncom (3:1), chceme uspieť aj v nadchádzajúcich troch jesenných kolách. V rámci Európskej ligy na nás čakajú ešte dva ťažké zápasy, v skupinovej fáze sme zo štyroch súbojov ani raz nevyhrali, dúfam, že sa tak stane v zostávajúcich dvoch dueloch. Tešil som sa však na reprezentáciu, chalanov a som pripravený podať proti Litve maximálny výkon," uviedol 193 cm vysoký Matúš Kozáčik.


Pre obidva tímy sú to štvrté vystúpenia v tejto kvalifikácii. Slovensko figuruje po prehrách doma s Anglickom a v Slovinsku (zhodne 0:1) a ostatnom októbrovom víťazstve nad Škótskom (3:0) s tromi bodmi na predposlednej 5. priečke tabuľky, Litva je druhá so ziskom 5 bodov - za remízy doma so Slovinskom (2:2) a v Škótsku (1:1) a októbrový triumf na vlastnom trávniku nad outsiderom z Malty (2:0). "Treba dať gól či góly a nijaký nedostať, to je pre mňa ideálny scenár. Aj z minulých zápasov sme však videli, že Litva dokáže hrať i s papierovo silnejšími súpermi vyrovnanú partiu. V piatok na nás nečaká nič ľahké a jednoduché, budeme si musieť dať pozor aj vzadu. Verím, že to zvládneme, rovnako ako pred mesiacom proti Škótsku," skonštatoval 32-ročný Matúš Kozáčik (nar. 27. decembra 1983).


Očakáva sa, že Slováci budú dobýjať litovskú bránku, hrať ofenzívne. Na otázku, či nebude brankárovi SR zima pre nedostatok práce, ale aj pre mrazivý novembrový termín, rodák z Dolného Kubína poznamenal: "To sa nedá povedať, záleží vždy na konkrétnom zápase. Práce môže byť viac i menej. Uvidíme až v samotnom stretnutí. Myslím si, že zatiaľ ešte nie je taká veľká zima. Mohlo to byť ďaleko horšie. Verím, že počasie vydrží a ľudia si nájdu cestu na trnavský štadión. V poslednej kvalifikácii o ME 2016 sme ich dokázali výkonmi i výsledkami prilákať, chceme v tomto trende pokračovať. Určite si želáme, aby ich na naše stretnutia chodilo stále viac a viac."


Tohtoročnú zápasovú derniéru absolvuje slovenská futbalová reprezentácia v utorok 15. novembra o 20.45 h vo Viedni proti Rakúsku. Pôjde "len" o prípravný duel, avizovane v ostatnom období viac vyťažení hráči na čele s Marekom Hamšíkom dostanú od trénera Jána Kozáka voľno. V menoslove "uvoľnených" by mal byť aj Matúš Kozáčik, ktorý má zatiaľ na konte 24 štartov v najcennejšom drese. "Vyplynulo to z nabitého programu či už v klube alebo v reprezentácii. Sám som o to nežiadal, myslím si, že žiadosť o uvoľnenie prišla z plzenského klubu. Priznám sa, vedel som o tom, že niektorí hráči nebudú A-tímu SR k dispozícii na zápas vo Viedni," dodal 193 cm vysoký gólman slovenskej reprezentácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies