Kozáčik gól v Grécku už považuje za minulosť

NETKY.SK • 13 Október 2013, 11:14 • 2 min
Kozáčik gól v Grécku už považuje za minulosť

SENEC - Kapitánsku pásku proti Lotyšsku si navlečie na rukáv Ján Ďurica.

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik sa dokáže veľmi dobre vcítiť do pocitov reprezentačného kolegu Jána Muchu, ktorý v piatkovom kvalifikačnom zápase MS 2014 v Grécku inkasoval "blbý" gól. Podľa stabilnej jednotky v bráne Viktorie Plzeň, ktorá do Kozáčikovej siete inkasovala v Lige majstrov 2013/2014 proti CSKA Moskva rovnako nešťastným spôsobom, však už je tento moment minulosťou.
"Bola to škoda, každý taký gól brankára mrzí. Nikoho to nepotešilo. Viem, že to nie je príjemné, určite to spraviť nechcel. Stalo sa a už nad tým nemá zmysel premýšľať," povedal Kozáčik na nedeľňajšom mediálnom termíne reprezentácie v NTC Senec. Slováci v Grécku prehrali 0:1 a očakáva sa, že práve Kozáčik dostane od trénera národnej reprezentácie Jána Kozáka šancu v utorok v Rige v záverečnom zápase Slovákov v kvalifikačnej G-skupine. "Pokiaľ by šanca prišla budem rád, ale vždy to býva na trénerovi. Uvidíme. Do zápasu ešte zostáva dosť času, takže ani nebol dôvod, aby mi už tréner hovoril, či budem v zostave."
Slováci budú v Rige napriek pokazených bojov o Brazíliu favoritom, hoci im bude chýbať pre trest kvarteto Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Miroslav Stoch a Vladimír Weiss. Otáznik navyše visel pred nedeľňajším tréningom ešte nad doliečujúcim sa stredopoliarom Samuelom Štefánikom, ktorý neletel do Grécka. Kozákovci sa ale musia poriadne skoncentrovať a byť produktívnejší: "Myslím, že favoritom budeme, ale to nie je podstatné. Podstatné je, ako ten zápas zvládneme. Bude to posledný kvalifikačný zápas a tak bude dôležité, aby sme k tomu naplno pristúpili, a aby to dobre pre nás dopadlo."
Kapitánsku pásku Slovákov pri neúčasti suspendovaného Škrtela, ktorý až po záverečnom hvizde v Grécku dostal červenú kartu, resp. doliečujúceho sa Mareka Hamšíka, bude mať na rukáve Ján Ďurica, obranca moskovského Lokomotivu. "Všetci chalani sa budeme snažiť v Lotyšsku uspieť. Je to posledný zápas, aj ak keď už o nič nejde, treba sa rozlúčiť dôstojne a ja dúfam, že víťazne. Martin, Marek a aj ostatní, ktorí vypadli zo zostavy, budú chýbať, to je veľká strata, a nielen pre nás, ale v každom mužstve, v ktorom hrajú. Ale v reprezentácii sú pripravení aj ostatní. Tí, ktorí dostanú šancu, sa na zápas tešia a myslím, že podajú dobrý výkon. A ukážu, že preto sú v reprezentácii. Pobijú sa o šancu, bude to nová krv a myslím, že už nadviažeme na výkony zo zápasov s Bosnou," povedal Ďurica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies