Koyš vyzdvihol silu kolektívu a brankára Godlu: Chytal vynikajúco

NETKY.SK • 7 Január 2015, 17:06 • 2 min
Koyš vyzdvihol silu kolektívu a brankára Godlu: Chytal vynikajúco

BRATISLAVA - Útočník Patrik Koyš svojím gólom spečatil úspešné slovenské vystúpenie na MS hokejistov do 20 rokov v Kanade. Vo víťaznom dueli o 3. miesto so Švédskom skóroval do prázdnej bránky na konečných 4:2 a po záverečnej siréne si tak mohol so spoluhráčmi vychutnať radosť zo zisku bronzu.

slovakia

left justify in out

"Bol to pre nás famózny turnaj. Začali sme ho zle, keď sme schytali facku od Kanady, od toho zápasu ale išli naše výkony hore a už sme hrali každý zápas dobre. Najmä víťazstvo nad Fínskom nám dodalo sebavedomie," hodnotil slovenské vystúpenie na juniorskom šampionáte šikovný krídelník.
     

Jeho výkony na turnaji mali vzostupnú krivku a od trénerov dostával stále väčší priestor na ľade. V súboji o bronz nastúpil dokonca v otváracej formácii vedľa kapitána Martina Réwaya a Pavla Skalického. Hoci nebol zdravotne fit, proti Švédom bojoval ako lev. "Po chorobe som sa ešte necítil dobre. Nevládal som, nemal toľko síl ako v predošlých zápasoch. Dal som však do toho všetko a myslím si, že som neodohral zlý zápas," komentoval svoj výkon Koyš.
     

Rodák z Ilavy bol napokon pri najdôležitejšom momente celého duelu. V závere druhej tretiny za stavu 2:2 sa stal obeťou nešetrného zákroku švédskeho obrancu Juliusa Bergmana, ktorý ho trafil hokejkou do tváre a spôsobil mu krvavú ranu. "Bolo to nepríjemné, vôbec som protihráča nevidel, keď ma zrazu 'vypol'," opísal nevyberavý zákrok. Slováci po tomto faule hrali na začiatku tretieho dejstva päťminútovú presilovku, v ktorej dal Skalický tretí a víťazný gól svojho tímu. Koyš tak od spoluhráčov prijímal pochvaly, hoci bol po zákroku dlho otrasený a stále mu ho pripomína nepekná jazva na brade. "Chalani mi povedali 'dobrá robota'. My sa vždy takto pochválime," prezradil.
     

Koyš sa potom ešte sám oplatil súperovi za hrubý faul. Pri záverečnej power play sa Martin Réway neulakomil a prihrávkou ponúkol gól lepšie postavenému spoluhráčovi. "Martin je charakter. Dáva viac gólov ako ja, tak mi ten jeden doprial. Som rád, že som pomohol tímu," tešil sa odchovanec dubnického hokeja, ktorý si v siedmich zápasoch na šampionáte pripísal tri kanadské body (1+2).
     

Základom úspechu bola podľa neho výborná partia a tímový výkon: "Sila tohto tímu tkvela v kolektíve. Mali sme vynikajúceho brankára, na ktorom to bolo celé postavené. A hrali sme dobre dozadu. To boli hlavné atribúty úspechu." Najmä brankárske majstrovstvo Denisa Godlu pomohlo Slovákom k víťazstvám v náročným dueloch s Fínskom, Českom či Švédskom. "Denisa poznám dlho. V projekte extraligovej dvadsiatky chytal fakt vynikajúco. Pevne som dúfal, že svoje výkony potvrdí aj na šampionáte. A on ich potvrdil a pridal ešte niečo navyše. V zápase s Fínskom pochytal neskutočné veci. Bol najlepší," pochválil spoluhráča Koyš.
     

Ten tiež strávil sezónu v extraligovej dvadsiatke a onedlho sa bude hlásiť v tíme Dukly Trenčín. Predtým si ale ešte užije so spoluhráčmi, rodinou a priateľmi bronzové oslavy. Tie odštartovali už na ľade po zápase so Švédskom, následne sa presunuli do šatne a hotela a pokračovali v lietadle. "S chalanmi sme si sadli. Oslavy boli super, stálo to za to. Boli náročné, ešte stále sa z nich niektorí spamätávame...," dodal s úsmevom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies