Kovařík: V Novákoch rozšírime zbrojnú výrobu a zamestnáme 200 ľudí

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 12:18 • 2 min
Kovařík: V Novákoch rozšírime zbrojnú výrobu a zamestnáme 200 ľudí

BRATISLAVA - Už takmer rok funguje spoločný podnik Českej zbrojovky (CZ) Uherský Brod a MSM Martin v Novákoch zameraný najmä na výrobu komponentov do útočných pušiek BREN a pištolí. Počet jeho zamestnancov rastie a v najbližšom období bude ďalej rozširovať výrobu. Povedal v diskusii na TABLET.TV generálny riaditeľ CZ Uherský Brod Lubomír Kovařík.

slovakia

left justify in out

„V súčasnosti tam pracuje asi 80 ľudí. V najbližšom čase prijmeme ďalších 25 zamestnancov. Náš cieľ zamestnať v tomto roku 200 ľudí bude splnený. Ukazuje sa, že preniesť výrobu do Novák nebolo také jednoduché, ako sme si mysleli. Mali sme počiatočné problémy, hlavne v oblasti technológií. V súčasnosti Slovensko napĺňa naše predstavy,“ zdôraznil Kovařík s tým, že sa v ňom počíta s rozšírením výroby napríklad o zásobníky. „Chceme tam vytvoriť aj priestor pre montáž hotových produktov,“ dodal Kovařík.

 

Rýchlejšiemu náboru však bráni nedostatok ľudí v niektorých kľúčových profesiách. „Niektoré profesie musíme získať aj zo vzdialenejších miest, najmä v strojárskej oblasti. Podporujeme vzdelávanie a do tohto zahrnieme aj našu slovenskú dcérsku spoločnosť. Chceme v spolupráci s niektorou školou otvoriť jednu alebo dve triedy, lebo v Uherskom Brode sme už kapacitne obmedzení z pohľadu priestoru alebo aj pedagógov,“ doplnil Kovařík.

 

CZ Uherský Brod zaznamenala v roku 2014 rekordný zisk 432 miliónov Kč (15,85 milióna eur) a jej tržby dosiahli 3,4 miliardy Kč (124,8 milióna eur). V priestoroch Vojenského opravárenského podniku (VOP) v Novákoch vytvorila v roku 2014 spoločný podnik so spoločnosťou MSM Martin. Túto firmu ako nájomcu VOP Nováky vybralo Ministerstvo obrany SR od 1. januára 2013, keď vzišla ako víťaz z verejného ponukového konania. Nájom je stanovený na 20 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies