Kovács: Profesionáli v Riu sú marketingový ťah

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 14:57 • 2 min
Kovács: Profesionáli v Riu sú marketingový ťah

BRATISLAVA - Slovák Tomáš Kovács sa zaradil na zoznam kritikov návrhu prezidenta amatérskej Medzinárodnej boxerskej asociácie (AIBA) Čch'-kchua Wua umožniť štart na tohtoročných olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro aj profesionálom.

slovakia

left justify in out

O pozmenení kvalifikačnej štruktúry sa bude hlasovať na májovom mimoriadnom zasadnutí asociácie.

"Podľa mňa to neprejde. AIBA sama nevie, čo chce. Profesionál v súčasnosti nemôže vykonávať žiadnu funkciu vo výkonnom výbore ani pôsobiť ako tréner v ringu. Často som mal problém vôbec vycestovať so zverencami. A zrazu spravia takýto marketingový ťah. Svetová špička bojuje na dvanásť kôl, je zvyknutá na dlhé maratóny, inú intenzitu i frekvenciu. Z ničoho nič by museli presedlať na odlišné tempo troch kôl po tri minúty. Kto z majstrov sveta by riskoval neúspech na olympijských hrách? Tam sú tiež veľmi šikovní pästiari. Nikto by to nebral, taký je môj názor," odpovedal 38-ročný "Tomi Kid" na otázku agentúry SITA na stredajšej bratislavskej tlačovej besede, na ktorej oznámil svoj súboj s Gruzíncom Giorgim Berošvilim o regionálny titul organizácie IBF v poloťažkej hmotnostnej kategórii do 79,4 kg (boxuje sa 11. júna v Trenčíne).

Zhodný postoj má napríklad verzia WBC. Tá dokonca nepustí svojich svetových šampiónov ani bojovníkov hodnotených do pätnásteho miesta v jednotlivých divíziách pod päť kruhov. Pokiaľ to niekto z nich poruší, čaká naňho vylúčenie z WBC. "V AIBA netušia, čo znamená a reprezentuje box," vyhlásil pred časom prezident WBC Mauricio Sulaimán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies