Ako zladiť váš domov s okolitou prírodou a spríjemniť si bývanie?

NETKY.SK • 18 November 2022, 13:25 • 2 min
Ako zladiť váš domov s okolitou prírodou a spríjemniť si bývanie?

Všade sa dnes píše o spôsoboch, ktoré sú prospešné pre vašu peňaženku a životné prostredie, pretože šetria energiu, vodu a peniaze. Inštalovanie ekologických zariadení, vodovodných armatúr a materiálov je však len začiatok ekologickejšieho vývoja. Ďalší krok k ekologizácii bez ohrozenia komfortu sa týka estetického spojenia vášho domova s jeho okolitým prostredím.

slovakia

left justify in out

Poďme sa preto niečo povedať o základných osvedčených postupoch na renováciu vášho domova, aby lepšie splynul s okolitou prírodou a prinášal vášmu bývaniu potrebný komfort.

 

Nepodceňujte otvorené vizuálne línie

 

Pre harmonické splynutie vášho domova s prírodou sú kľúčové prechody medzi vonkajšími a vnútornými priestormi. Najjednoduchší spôsob, ako urobiť takéto prechody prirodzenými, je nielen s pomocou pevných CD profilov predeliť interiér na jednotlivé zóny, ale aj priviesť dostatok prirodzeného svetla do interiéru cez okná a dvere. To znamená využiť všetky otvorené vizuálne línie, ktoré spájajú interiér vášho domova s ​​vonkajším rastlinným a živočíšnym životom.

Zvážte tieto vizuálne línie aj pri navrhovaní prechodov medzi interiérmi. Aj keď si budete chcieť chrániť súkromie pomocou žalúzií a závesov, s otvorenými oknami bude váš domov svetlejší, priestrannejší a viac spojený s prírodou.

 

Pozvite sa von so štýlovou bioklimatickou pergolou

 

Či už vybudovaním strešnej terasy s kvetináčmi a množstvom pohodlných vonkajších priestorov na stolovanie a leňošenie alebo jednoducho vytvorením tienenej terasy pod štýlovou bioklimatickou pergolou na prízemí, jedným zo spôsobov, ako sa povzbudiť k spojeniu s prírodou, je vytvoriť príjemné vonkajšie plochy, kde môžete pohodlne relaxovať. 

Navrhnutie takéhoto vonkajšieho priestoru, ktorý si skutočne užijete, je skvelý spôsob, ako bez námahy spojiť seba a svoj domov s prírodou.

 

Využite prírodné materiály montovanej stavby

 

Jedným z klasických spôsobov, ako dosiahnuť splynutie vášho domu s prírodou, je zakomponovať do jeho konštrukcie prírodné materiály. Od terakotových dlaždíc cez podlahy z tvrdého dreva až po mramorové krbové rímsy, existujú zdanlivo nekonečné možnosti prírodných materiálov, ktoré dodajú celkovému dizajnu vášho domova zaujímavosť prostredníctvom textúry, farby a vzoru.

Pri renovácii vášho domova myslite nielen na výber materiálov, ktoré sa vyskytujú v prírode, ale najmä na výber materiálov, ktoré sa prirodzene nachádzajú vo vašej konkrétnej zemepisnej oblasti. Moderné montované stavby by mohli byť v tomto smere rovnako výhodné riešenie. 

 

Prineste si prírodu do interiéru

 

Samozrejme, platí aj opačný princíp. Pozvať prírodu do interiéru. Tento krok môže byť nielen o prírodných materiáloch, ale aj interiérových kvetoch. Izbové rastliny zlepšujú nielen atmosféru priestoru, ale aj jeho vizuál. 

 

Zachovajte si v okolí domu čo najviac zelených plôch

 

Nakoniec, jedným z najlepších spôsobov, ako dosiahnuť, aby váš domov splynul s jeho prírodným prostredím, je rešpektovať zeleň, ktorú už na pozemku máte. Ide o snahu zachovať čo najviac zelených plôch vonkajšieho prostredia bez ohrozenia vnútorného obytného priestoru. 

 

Ak sa o to pokúsite, príjemné pocity budú pre vás najlepšou odmenou. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viky Kriskova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies