Kovačevičová sa po amputácii nohy po nehode v Maďarsku vrátila domov

NETKY.SK • 18 September 2013, 10:03 • 2 min
Kovačevičová sa po amputácii nohy po nehode v Maďarsku vrátila domov

BUDAPEŠŤ - Srbská basketbalistka györskeho klubu HAT-AGRO UNI Nataša Kovačevičová, ktorej museli pod kolenom amputovať nohu po tragickej nehode autobusu na západe Maďarska, sa vrátila do vlasti. Informovala o tom v stredu agentúra MTI odvolávajúc sa na internetovú stránku klubu.

slovakia

left justify in out

Rehabilitácia 19-ročnej Srbky bude pokračovať v belehradskej vojenskej nemocnici. Prechod zranenej hráčky maďarsko-srbským hraničným priechodom v Röszke urýchlili diplomatickou cestou. V Belehrade Kovačevičovú očakával srbský minister športu Vanja Udovičič, ktorý potvrdil, že mladú basketbalistku Srbsko vo všetkom podporí.

Maďarská polícia zadržala 69-ročného vodiča Mihálya K., ktorý s osobným autom značky Lada pri západomaďarskom meste Kapuvár v sobotu 7. septembra popoludní prešiel do protismeru a zrazil sa čelne s autobusom. Nehoda si vyžiadala dve obete a 15 ľudí bolo zranených, z nich deväť ťažko.

Vodič autobusu v snahe zabrániť zrážke strhol volant a zišiel na cyklistický chodník, kde sa vozidlo prevrátilo. Na mieste havárie zomrel riaditeľ klubu. O život hlavného trénera bojovali záchranári. Oživovali ho a potom ho previezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahol. Klub basketbalistiek cestoval autobusom na tréningový zápas do Šopronu. Vlani klub získal majstrovský titul a na jar tohto roku bol strieborný.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies