Kosovo by nemalo byť podmienkou pre vstup Srbska do EÚ

NETKY.SK • 19 November 2010, 08:16 • 2 min
Kosovo by nemalo byť podmienkou pre vstup Srbska do EÚ

Kosovo by nemalo byť podmienkou pre vstup Srbska do EÚ

slovakia

left justify in out

img

Otázka Kosova by nemala byť podmienkou pre členstvo Srbska v Európskej únii, citovala dnes srbská tlačová agentúra Tanjug vyjadrenie slovenského ministra vnútra Daniela Lipšica. Povedal to dnes v Belehrade po rokovaniach so svojím srbským rezortným partnerom Ivicom Dačičom.
      EÚ nie je v pohľade na Kosovo jednotná, sú to iba názory jednotlivých jej členov - a preto by táto záležitosť nemala byť podmienkou pre členstvo Srbska v EÚ, uviedol Lipšic na tlačovej konferencii po podpísaní readmisnej dohody.
      Zopakoval postoj Bratislavy, že Slovensko neuzná jednostranne vyhlásenú nezávislosť Kosova, pokým Srbsko a Kosovo samy nenájdu nejaké riešenie. Niektoré princípy medzinárodného práva, ktoré sa vyvíjali celé roky, nemožno narúšať - a prípad Kosova je precedens, citoval Lipšica Tanjug.
      Srbský minister vnútra poďakoval slovenskému partnerovi za principiálny postoj Slovenska v otázke Kosova a za podporu, ktorú poskytuje Srbsku na jeho ceste do EÚ. Dačič zdôraznil, že Belehrad môže využiť skúsenosti Slovenska z prístupových rokovaní s EÚ.
      Ministri tiež rokovali o spolupráci pri boji s organizovaným zločinom a o výmene informácií týkajúcich sa zločineckej skupiny Darka Šariča, ktorý svojho času získal aj slovenský pas.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies