KOSIT kúpil hasičské auto

NETKY.SK • 12 Október 2015, 13:13 • 2 min
KOSIT kúpil hasičské auto

KOŠICE – Košická spoločnosť na zber a likvidáciu komunálneho odpadu KOSIT v reakcii na viaceré požiare prijala tvrdšie pravidlá v protipožiarnej ochrane. Založila vlastný dobrovoľný hasičský zbor a kúpila aj vlastné hasičské vozidlo. Ako uviedol riaditeľ spoločnosti KOSIT Marián Christenko, týmito opatreniami reagovali na skutočnosť, že rok 2015 sa do firemnej histórie zapíše ako obdobie bohaté na devastujúce požiare.

slovakia

left justify in out

„Pre ničivého červeného kohúta prišla firma vo februári 2015 o novoinštalovanú turbínu na výrobu elektrickej energie. Okrem toho sme zaznamenali niekoľko ďalších prípadov, keď úradoval tento živel. Aj preto sme sa rozhodli prijať tvrdšie pravidlá v protipožiarnej ochrane. Založili sme vlastný Závodný dobrovoľnícky hasičský zbor KOSIT a rozhodli sme sa tiež kúpiť hasičský voz typu IVECO CAS 25,“ informoval Christenko. Doložil, že počas pracovného času sú za situáciu na ploche zodpovední pracovníci Divízie spracovania odpadov (DSO). Po pracovnom čase kontrolujú uložený materiál zamestnanci vlastnej ochrany (SBS). K dispozícii je aj funkčný kamerový systém.

 

Posledné udalosti prinútili KOSIT pozrieť sa aj na prijaté smernice a doplniť ich. „Boli pripravené konkrétne pravidlá, ktoré platia už od vrátnice až po samotné triedenie a skladovanie odpadu v stredisku. Samozrejme, preškolenie zamestnancov bolo nevyhnutnosťou. KOSIT disponuje na vrátnici aj tzv. black listom firiem, ktoré spôsobujú problémy, prípadne sú to vozidlá, ktoré nosia odpad zväčša zo záhradkárskych osád, čo predstavuje vysokú pravdepodobnosť možného rizika vzniku požiaru. Verím, že vďaka posilnenej prevencii budeme odteraz kritické situácie oveľa lepšie zvládať,“ povedal

 

KOSIT a.s. je akciová spoločnosť, ktorá pôsobí na slovenskom trhu od roku 2001. Poskytuje komplexné služby v oblasti odpadového hospodárstva. V súčasnosti spoločnosť KOSIT a.s. poskytuje služby pre približne 260 000 obyvateľov východného Slovenska a pre okolo 500 podnikateľských subjektov. Ročne nakladá s vyše 80 000 tonami odpadu. Spoločnosť zamestnáva viac ako 400 pracovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies