Na americko-mexické hranice pôjde ďalších 320 vojakov

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 08:44 • 2 min
Na americko-mexické hranice pôjde ďalších 320 vojakov

WASHINGTON - Pentagón plánuje posilniť stráženie hraníc s Mexikom, preto do oblasti vysiela ďalších vojakov.

slovakia

left justify in out

Ďalších 320 príslušníkov ozbrojených síl sa pridá k vojakom, ktorí už hranicu v súčasnosti strážia.

 

Nová skupina vojakov, ktorá na mexické hranice poputuje, by sa tu mala zdržať do konca septembra. Pridajú sa tak k 2900 vojakom v aktívnej službe a 2000 príslušníkom Národnej gardy.

 

img

 

Úlohou vojakov bude zabezpečiť prepravu migrantov, dohliadanie na ich zdravotný stav, ako aj distribúcia potravín. Títo príslušníci armády nebudú nijako zapojení do udržiavania poriadku na hraniciach, vysvetlil hovorca Pentagónu podplukovník Jamie Davis.

 

USA, ale aj samotné Mexiko, v posledných mesiacoch opäť bojuje s masívnou migráciou, pretože počet ľudí unikajúcich zo svojej domoviny pred chudobou, násilím i celkovými zlými podmienkami neustále narastá. Americký prezident Donald Trump sa však pred časom vyjadril, že USA sú už plné a nie je tu pre nich miesto. Navyše ich označuje za hrozbu pre národnú bezpečnosť USA, preto posilňuje kontrolu hraníc.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies