Nemá to zmysel! Slovensko nebude spúšťať uhoľné elektrárne

NETKY.SK • 23 Jún 2022, 06:00 • 2 min
Nemá to zmysel! Slovensko nebude spúšťať uhoľné elektrárne

BRATISLAVA – Nikto uhlie neplánuje obnovovať. Po rokovaní vlády to uviedol minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na správy, že Nemecko aj Rakúsko sa vracajú k uhliu a oživujú svoje uhoľné elektrárne. Budaj nie je    nadšený z toho, že štáty obnovujú uhoľné elektrárne.

 

„Verím, že pre Rakúsko a Nemecko ide o nejaké dočasné opatrenia, inak by sme vykročili k záchrane klímy opačným smerom, a to nechceme,“ podotkol šéf envirorezortu. Chce od Rakúska získať informácie, na aký dlhý čas predpokladajú obnovenie uhlia a aké emisie vzniknú.

 

img

 

Rakúsko informovalo, že sa vracia k uhliu a oživuje využívanie tohto fosílneho paliva na výrobu elektriny. Dôvodom sú obmedzené toky zemného plynu z Ruska do Európy. Aj Nemecko sa v dôsledku energetickej krízy rozhodlo pre výrobu elektriny z uhlia, ale zároveň v pondelok uviedlo, že má stále v úmysle zatvoriť svoje uhoľné elektrárne do roku 2030.

 

img

 

K téme: Rakúsko sa obáva nedostatku energií. Opäť spustí uhoľnú elektráreň!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies