Košice zdolali Martin, Nitra vyhrala nad Žilinou

NETKY.SK • 19 Október 2013, 07:33 • 2 min
Košice zdolali Martin, Nitra vyhrala nad Žilinou

NITRA - Prví sa dostali do šance domáci, keď sa v 3. minúte po chybe obrancu Leška ocitol pred Lacom Štumpf no gól nedal. V 12. minúte sa dostal do brejku Nitran Novák, no atakovaný obrancom hostí nezakončil. Gól prišiel v 14. minúte, keď strelu od modrej čiary z hokejky Ostrčila tečoval Tomas a hostia viedli 1:0.

slovakia

left justify in out

V úvode druhej tretiny dostal Tománek presnú prihrávku do brejku od Stümpela, no tiesnený Laca neprekonal. V zápätí prišiel trest v podobe gólu Žiliny, nastrelený puk od Valášeka útočník Varga tečoval za chrbát Kristana - 0:2. Nitrania sa však spamätali a dvomi zlepenými gólmi vyrovnali stav stretnutia. Na začiatku 26. minúty Ordzovenský parádnou spin-o-ramou prešiel cez obranu Žiliny a zblízka prekonal Laca, už o 9 sekúnd Tománek prešiel cez dvojicu obrancov hostí a zblízka prestrelil Laca - 2:2. Potom Nitra vyvinula obrovský tlak na bránu Žiliny, dlhé minúty sa hralo v obrannom pásme hostí, čo vyústilo do gólu domácich v 38. minúte, keď po prihrávke Hamráka presne namieril Bajtek, o 18 sekúnd po chybe nitrianskej obrany Drevenák rutinérsky prestrelil Kristana a o ďalších 38 sekúnd našiel Tománek ideálne z ľavej strany nabiehajúceho Ručkaya a ten poslal Nitru opäť do vedenia - 4:3. 

V tretej tretine videli diváci tuhý boj, ktorý vyústil v jej polovici do bitky, keď hosťujúci Rúfus napadol za bránou Žiliny Tománeka, za čo ho odmenil domáci Bača tvrdými údermi. Rúfus s Bačom museli ísť do šatne, Tománek si sadol na trestnú lavicu, no Nitrania dvojminútovú presilovku prečkali bez újmy a vzápätí dosiahli piaty gól Novákom. Doma stále neporazená Nitra tak vyhrala 5:3.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Po prvých 20 minútach sme sa na hráčov hnevali, lebo nerešpektovali kvalitu súpera. Prvá polovica sa nám nevydarila, až potom gólom Bajteka sa to zlomilo. Tešíme sa z víťazstva, ceníme si to a dúfame, že nám ďalšie zápasy vyjdú lepšie."

 

Jan Neliba, tréner Žiliny: "Vedeli sme, že prichádzame na ľad, kde domáci ešte neprehrali. Mali sme slabý začiatok, Nitra mala lepší pohyb, no dostali sme sa do vedenia 2:0 a potom sme urobili mnoho individuálnych chýb. Rozhodla neskúsenosť našej obrany."

Skalica podľahla Piešťanom 2:3

Domáci nastúpili bez dištancovaného Laža, chorého Vyrúbalíka a zranených Slobodu a Srnca proti kompletnej zostave hostí. Prvú gólovú šancu mali hostia v 5. minúte, ale Bartánus nebol pri zakončovaní presný. V 7. minúte bol vylúčený domáci M. Romančík, hostia však nič neukázali. Do vedenia išli domáci v 12. minúte, keď pekne trafil Mráz ponad Tomekove plece po prihrávke Šáteka. Gólovú šancu Lelkeša zmaril P. Romačník. Domáci hrali v početnej výhode od 16. minúty po vylúčení Brňáka, no okrem strely Kozáka, ktorú Tomek kryl, tiež nič nevymysleli. Šanca Školiaka 9 sekúnd pred prvou sirénou skončila medzi Tomekovými betónmi.

Prvá tretina priniesla veľmi opatrný hokej. Hostia vyrovnali po hrubej chybe Ketnera v 22. minúte, keď prenechal puk Bartánusovi, ten prihral Lušňákovi, ktorý bez problémov zblízka prekonal Romančíka. V 28. minúte bol vylúčený domáci Krejčiřík, no za ním išiel na trestnú lavicu aj hosťujúci Saliji. Pri hre 4:4 sa skóre nezmenilo. Hostia sa ubránili od 33. minúty aj po vylúčení Ručkaya. Hral sa o poznanie svižnejší hokej, najmä zásluhou hostí, ktorí boli kombinačne lepší, pri premieňaní šancí im však chýbal dôraz. V poslednej minúte druhej tretiny bol vylúčený hráč Piešťan Bartánus, dobrú možnosť Obdržálka skórovať zmaril Tomek.

 

Tretiu časť zápasu dohrali domáci v početnej výhode, no bez gólového efektu. V 45. minúte sa podarilo skórovať domácemu Jankovičovi, keď využil svoj dôraz pred Tomekom. Vylúčenie hosťujúceho Bíra od 46. minúty domáci nevyužili. Posledná 10-minútovka zápasu patrila hosťom. V 50. minúte spálil prvý útok Piešťan tri vyložené šance, dve strely išli tesne vedľa domácej bránky, tretiu kryl gólman Romačík. Vyrovnal až Bartánus v 52. minúte, keď po ľavej strane prešiel bez problémov až k domácemu brankárovi. V 53. minúte Romančík kryl dobrú strelu Salijiho. Hostia strhli vedenie na svoju stranu, keď v 56. minúte využili svoju presilovú hru, strelcom gólu bol kapitán Filip. V 59. minúte mohol výhru poistiť Saliji, no strelil tesne vedľa. V zápase sotva priemernej úrovne si tri body odvážajú zaslúžene hostia po matnom výkone domácich.

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: "My sme chceli dnes zabodovať, no nepodarilo sa nám to. Prvú tretinu sme síce vyhrali, ale v druhej sme po zbytočnej individuálnej chybe posadili hostí na koňa. Zápas bol vyrovnaný, v závere sme dostali gól z presilovky a gól na 2:2 bol takisto po hrubej chybe, keď súperov hráč v strednom pásme nikým neatakovaný došiel až pred brankára a pekne zakončil blafákom. Prehra nás mrzí, ale nedá sa nič robiť. Hráme s hráčmi, ktorých máme momentálne k dispozícii. Brankár Romančík podal dnes dobrý výkon, góly nejdú na jeho vrub. Veríme, že ako mladý brankár bude podávať stabilné výkony."

 

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Začnem od konca. Som rád, že sme dnes dokázali zvíťaziť po druhý raz v rade vonku, aj keď zápas bol od začatku vyrovnaný, útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Z našej strany to bol asi najlepšie odohraný západ smerom dopredu, ale robili sme veľké chyby v obrane. Celý zápas sme doťahovali výsledok. V tretej tretine, keď sme dostali gól na 2:1, mali sme trochu problém, psychicky sme to príliš prežívali, ale potom svedomitou robotou smerom dopredu sme zápas dokázali otočiť. Som rád, že sme dali dnes tri góly a odvážame si zo Skalice tri body."

Košice zdolali Martin 3:1

Súboj deviateho tímu tabuľky s lídrom priniesol v prvej tretine slabý hokej. Hostia mali viac z hry, ale proti dobre brániacim sa domácim sa im dlho nedarilo presadiť sa. Prvých päť minút oba celky len oddychovali, potom sa však o slovo prihlásili Košičania. Pri pokusoch Šedu, Kolbu a Bartoša bol na mieste Šúrek. V 11. minúte sa domáci brankár vyznamenal aj pri šanci Nagya. Vzápätí na druhej strane dobre vystrelil Ďatelinka, pripravený bol však aj Hylák v bránke Košíc. Následne zneškodnil Martinčan Šúrek v 15. minúte strelu Hrnku a keď sa nepresadil v 19. minúte ani domáci Rožník, prvá tretina gól nepriniesla.

V druhej časti hry Košice často ohrozovali Šúreka, ten však postupne pochytal šance Sojčíka, Jokeľa i Spilara. Na opačnej strane pohrozili v 26. minúte Dírer s Cígerom, Hylák sa ale taktiež nenechal prekvapiť. Martin sa dokázal brániť až do 33. minúty, keď Cebák od modrej nahodeným pukom prekvapil domáceho brankára a favorit sa ujal vedenia. To trvalo však len dve minúty, po prihrávke Markoviča sa zblízka presadil kapitán MHC Beran. V 39. minúte sa Košice opäť dostali do vedenia, skórovať sa podarilo Jenčíkovi - 1:2. 

Tretiu tretinu začali domáci prekvapujúco dobre a často zamestnávali Hyláka, ale ten bol košickou oporou. Tlak domácich prerušil v 48. minúte až oddychový čas, ktorý si vzal tréner Košíc Anton Tomko. Potom sa vyznamenal aj Šúrek, najmä pri vyloženej príležitosti Biceka a Sojčíka v 55. minúte. Hralo sa z oboch strán s maximálnym nasadením, hostia museli vydať zo seba všetko, aby si udržali jednogólový náskok. Definitívne o víťazstve favorita rozhodol až Slovák pri hre domácich bez brankára 75 sekúnd pred záverečnou sirénou.

Daniel Babka, tréner Martina: "V prvej tretine sme sa nepúšťali do otvoreného boja a darilo sa nám brániť súpera. Následne v druhej časti hry sme sa už viac tlačili dopredu, škoda inkasovaných gólov. Najlepší výkon sme podali v tretej tretine, keď vyrovnanie viselo vo vzduchu. Aj keď sme prehrali, som s výkonom spokojný a verím, že sa od neho odrazíme do ďalších zápasov."

 

Anton Tomko, tréner Košíc: "Diváci videli bojovný zápas až do konca. Do polovice duelu sme mali ako územnú prevahu, tak aj šance. Uspokojili sme sa však so streleným gólom, Martin vyrovnal, ale vzápätí sme opäť išli do vedenia. To sme si zaslúžene udržali aj v poslednej tretine."

Poprad prehral s Banskou Bystricou 2:3

Pod Tatrami sa od začiatku hral obojstranne rýchly kombinačný hokej s dôrazom v osobných súbojoch. Už v druhej minúte ľahko prešiel obranou hostí Paločko a faulovaný nastrelil z dobrej pozície žrď Kalembovej svätyne. V polovici prvej tretiny opečiatkoval domácu bránku Zigo. 

V úvode prostrednej časti hry mali veľkú možnosť otvoriť účet zápasu domáci hokejisti. Na trestnej sedeli za hostí Zigo a Handlovský. Minútovú výhodu Poprad nevyužil, prekonaného Kalembu na bránkovej čiare zastúpil obranca Macháček. Skóre zápasu otvoril v 26. minúte Bambúch nahodeným pukom od červenej čiary – 0:1. O štyri minúty už hostia viedli rozdielom dvoch gólov zásluhou presilovkovej trefy Handlovského. Domácu zástavu zdvihol v 33. minúte kapitán Popradu Kroták – 1:2. Do konca tretiny sa už Popradčanom vyrovnať nepodarilo. 

O rýchle vyrovnanie sa postaral v 43. minúte úplne osamotený Mlynarovič a začínalo sa odznova. Vo vlastnom oslabení unikajúci Tomáš Sýkora zakončil tesne vedľa. Na druhej strane Kafku efektne vychytal Sidor. Osem minút pred koncom sa hostia opäť presadili z presilovej hry. Puk do brány dotlačil opäť Handlovský. Po góle sa u domácich zdvihla vlna nevôle, reklamovali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Popradčanom sa i navzdory oddychovému času a hry bez brankára vyrovnať nepodarilo. 

 

Milan Jančuška, tréner Popradu: "S výsledkom nie som spokojný. Na začiatku duelu sme sa ťažko rozbiehali, druhá polovica už patrila nám a vyrovnali sme. V oslabení sme mohli pridať víťazný gól, no dnes rozhodli presilové hry. My sme nevyužili výhodu 5 na 3 a naopak sme inkasovali dvakrát. Výsledok sme si za našu snahu nezaslúžili. Videli sme dobrý zápas so zlým koncom pre nás."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme veľmi zaujímavý zápas až do samého konca. V jeho prvej polovici sme boli lepší a aktívnejší, potom Poprad prebral iniciatívu a vyrovnal. Na konci sme pridali víťazný gól a podržal nás brankár Kalemba. Vzhľadom na náš nahustený program sme zápas zvládli na výbornú."

Zvolen doma vyhral nad Trenčínom 2:1

Hostia boli na začiatku zápasu aktívnejší, ale neskôr prebrali iniciatívu domáci. Prvú veľkú šancu mal Čanky, ale jeho bekhendová strela minula bránku. Pri prvej presilovke domácich mal Lašák plné ruky práce, keď puk poskakoval presne pred ním, Peter Zuzin bol však na jeho dorážku do bránky prikrátky. Ďalšiu príležitosť Zvolena následne nevyužil Juraško. V 17. minúte obišiel Lintner Šimkovu bránku a vystrelil z uhla, ale gól nepadol. Ani Puliš sám pred súperovou bránkou nedokázal v závere prvej časti prekonať Lašáka.

V druhej tretine zatlačili hostia pri svojej prvej početnej prevahe. V 28. minúte sa Dukla dostala do vedenia, keď Mikulovu vyrazenú strelu dorazil za Šimkov chrbát Komínek. Na druhej strane vyrazil Lašák Hraškovu strelu a poradil si aj s pokusom Pichnarčíka. Domácim sa podarilo vyrovnať v presilovke, keď brankár Šimko posunul puk cez Juraška na Brabenca a ten strelou švihom vyrovnal. V 37. minúte po nájazde Mikulu mal Šimko šťastie, keďže neuspela následne ani Komínekova dorážka. Potom štadión stíchol, keď na ľade ostal ležať Michal Chovan, ktorý sa len nedávno po zranení vrátil na ľad. 

V 45. minúte sa prezentoval dobrou strelou domáci obranca Mucha, puk však skončil len v Lašákovej vyrážačke. Ten istý hráč sa o gól pokúšal aj o dve minúty neskôr, no tentoraz prestrelil bránku hostí. Na druhej strane sa zapotil Šimko pri strele Pozníka od modrej, ale dokázal ju vykryť. V 56. minúte vystrelil domáci obranca Hraško z ľavého kruhu a presne mierená strela sa napokon ocitla za Lašákom, ktorá zabezpečila domácim víťazstvo.

Július Šupler, tréner Zvolena: "Bol to vyrovnaný zápas s taktickou disciplínou. Som rád, že sme vyhrali. Potrebovali sme to hlavne z psychického hľadiska. Chcem pochváliť kolektív, že v zápase bol pracovný duch a vôľa po víťazstve. Pokračovali sme v nasadenom tempe, ako v tretej tretine v Banskej Bystrici. Vážim si to."

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Prehrali sme rovnakým výsledkom ako doma. Bol to taktický duel, chalani dodržiavali pokyny. Neboli sme horším mužstvom, no dostali sme nešťastné góly, a preto ideme domov bez bodu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies