Košice sa stanú cez víkend dejiskom medzinárodnej leteckej šou

NETKY.SK • 1 September 2023, 19:30 • 2 min
Košice sa stanú cez víkend dejiskom medzinárodnej leteckej šou

Košice - Vzdušnú akrobaciu, moderné aj historické stroje či rôzne sprievodné atrakcie prinesie ďalší ročník Leteckých dní Košického kraja, ktorý sa na košickom letisku uskutoční už tento víkend .

slovakia

left justify in out

Podujatie prinesie viacero noviniek. Jednou z nich budú americké výcvikové lietadlá T-6 Harvard. Pútavé bude podľa organizátorov aj lietadlo L-39 Albatros. Slovenská letecká elita ukáže svoje umenie na lietadlách L-29 Delfín. Z Maďarska sa zas predstavia Zoltán Veres na lietadle MXS a Gyula Vári predvedie svoje kúsky na YAK-52 a YAK-55. Každoročne sa do Košíc vracia aj poľský pilot Lukasz Czepiela, ktorý je známy svojimi odvážnymi prvkami. Airshow tiež ponúkne jazdu dvoch lietadiel MIG 15 a vystúpenie domácej letky napodobňujúcej letecké boje z druhej svetovej vojny.
Okrem vzdušných vystúpení pripravili aj program na zemi. "Silové zložky Hasičského záchranného zboru a okresné riaditeľstvo Policajného zboru ukážu svoje schopnosti a predvedú aj simulovaný prepad letiska. Návštevníci si budú môcť pozrieť stánok Leteckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach a v stánku strojníckej fakulty návštevníkov zasvätia do tajov vodíkových technológií a nízkotlakého uskladnenia vodíka, aj s ukážkou dopravných prostriedkov na vodíkový pohon. Pre milovníkov rýchlosti nebudú chýbať pretekárske formuly a super 'quadkolka'," spresnil hlavný organizátor Matúš Ondáš. Súčasťou podujatia budú napríklad i kolotoče, nafukovacie atrakcie, gastrozóna aj bubnová show.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: wikipédia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies