Lepší úvod sezóny si ani nemohli priať. Montreal s Tatarom sú na čele severnej divízie

NETKY.SK • 25 Január 2021, 08:38 • 2 min
Lepší úvod sezóny si ani nemohli priať. Montreal s Tatarom sú na čele severnej divízie

KANADA - Tomáš Tatar má zo šiestich zápasov nového ročníka NHL na konte 6 bodov (3+3). Slovenský krídelník mal podiel aj na štvrtom triumfe Montrealu v sezóne a druhom nad Vancouverom (5:2) v rozpätí troch dní.

slovakia

left justify in out

Prvé tri

Montreal odohral všetkých šesť doterajších zápasov NHL u súperov, ale ani jeden neprehral v riadnom hracom čase a s 10 bodmi sa nachádza na druhej priečke celej súťaže. Hneď za ním je Toronto Maple Leafs a ligu vedie Vegas Golden Knights. 

 

img

 

Prepísali svoju históriu 

Canadiens sú jediný tím v histórii profiligy, ktorý v úvodných šiestich zápasoch sezóny vybojoval na ľade súpera v každom zápase aspoň jeden bod. Podarilo sa im to v sezóne 1968/1969 (5-0-1) a tiež aktuálne (4-0-2).

 

Vyjadrenie slovenského útočníka 

"Všetky štyri útoky hrajú dobre a strieľajú góly. Samozrejme, máme stále aj čo zlepšovať. Chce to byť menej vylučovaný a menej inkasovať v oslabeniach. Myslím si, že ako tím sme silní na oboch koncoch klziska a verím, že si to udržíme," povedal Tatar pre zámorské médiá. 

 

img

 

V minulej sezóne bol najlepší 
Hoci sa minulá sezóna skončila pre šírenie koronavírusu už v polovici marca, Tatar si 61 bodmi v 68 zápasoch utvoril kariére maximum v NHL. Zároveň sa vtedy stal najproduktívnejším hráčom Canadiens. Aktuálne majú viac bodov ako 30-ročný rodák z Ilavy z jeho spoluhráčov iba Tyler Toffoli (8) a Jefff Petry (7).

 

Zápasy vonku mužstvo scelili 

Tatar tvrdí, že úvodných šesť zápasov na ľade súpera v tejto sezóne prispelo k tomu, že mužstvo sa viac zomklo a aj preto prišli dobré výsledky.

 


"Nálada je výborná. Sme veľmi radi, že sme tieto úvodné dva týždne mohli stráviť spoločne. Naďalej však musíme zostať pokorní a tvrdo pracovať. Cítim, že máme sebavedomie, ale zažívame spolu aj veľa zábavy. A to je dôležité," doplnil Tatar na webe Canadiens.

 

Nadšený je aj tréner Julien 

"Nebudem klamať, som nadšený. Pre nikoho nie je jednoduché začať sezónu šiestimi zápasmi mimo vlastného štadióna. Tento 'road trip' nám však priniesol veľa pozitívneho na ľade aj mimo neho," skonštatoval tréner Montrealu Claude Julien pre NHL.com.

 

img

 

Price dosiahol významnú métu
Sobotný triumf 5:2 nad Vancouverom mal významnú príchuť pre brankára Careyho Pricea, lebo bol jeho 350. v NHL. Tridsaťtriročný gólman strávil celú kariéru v tíme Canadiens, ktorý ho draftoval v roku 2005 z piateho miesta. Jeho aktuálne čísla v tzv. regular season sú 350 víťazstiev - 250 prehier po 60 minútach a 76 prehier po predĺžení alebo nájazdoch. Donedávna to bol najdrahší hráč NHL. 

 

img

 

Rodí sa nová hviezda Habs 

Zaujímavý štatistický zápis pridal aj strelec jedného z gólov hostí Nick Suzuki. Tento 21-ročný rodák z kanadského Ontária bodoval v každom z úvodných šiestich zápasov sezóny (2+4). Stal sa len desiatym hráčom organizácie Canadiens za posledných 45 rokov, ktorému sa to podarilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies