Koronavírus zasiahol aj do ikonického festivalu

NETKY.SK • 4 September 2020, 11:53 • 2 min
Koronavírus zasiahol aj do ikonického festivalu

Podujatie plné symboliky baníctva sa síce v stredoslovenskom meste UNECO odohrá, ale s veľkou zmenou.

slovakia

left justify in out

BANSKÁ ŠTIAVNICA – Môže za to pandémia, ktorá zapríčinila, že tradičný ikonický sprievod nebude. Namiesto neho prebehne len symbolická náhrada v amfiteátri. No Salamandrové dni ako také prebehnú, ale celé sa premiestni do uzavretých areálov. Vedúci oddelenia kultúry, športu a mediálnej komunikácie mesta Banská Štiavnica Rastislav Marko TASR povedal, že bude aj výrazne nižšia účasť.

 

„Boli sme nútení zrušiť klasickú štruktúru podujatia, ako aj sprievod. Podujatie sa bude konať v uzavretých areáloch, v ktorých je možné dodržiavať hygienické nariadenia, kontrolovať vstup a výstup, ako aj aktuálny počet návštevníkov,“ dodal Marko.

 

 

Program mestského festivalu budú hostiť priestory kultúrneho centra, Slovenského banského múzea, Slovenského banského archívu a amfiteátra pod Novým zámkom. Namiesto sprievodu teda prebehne scénická náhrada, ktorá prinesie vzdelávanie o histórii a význame ikonickej časti. Organizátori zrušili aj dvojdňový trh, remeselníci sa predstavia len v Starom zámku.

 

 

Amfiteáter bude hostiť aj hudobný program a bude prvýkrát spoplatnený. „Očakávame, že tohtoročné Salamandrové dni budú vďaka zmenenej podobe kultúrnejšie, pokojnejšie a možno aj zaujímavejšie, pretože na podujatia prídu naozaj len tí, ktorí vyhľadávajú kultúrny zážitok,“ doplnil Marko, ktorý očakáva, že príde len do 1500 návštevníkov. Predtým bola návštevnosť Salamandrových dní mnohonásobne vyššia. Salamandrové dni sa začnú 11. septembra.

 

Prečítajte si, že v Banskej Štiavnici sa platí aj historickou menou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies