Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Taliansku za jediný deň 368 ľudí

NETKY.SK • 15 Marec 2020, 19:58 • 2 min
Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Taliansku za jediný deň 368 ľudí

RÍM - Taliansko v nedeľu informovalo, že za uplynulých 24 hodín zomrel na následky ochorenia COVID-19 rekordne vysoký počet ľudí, a síce 368. Informovala o tom agentúra AFP. V regióne Lombardsko, ktorý je pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 zasiahnutý najviac, zaznamenali až 252 úmrtí za jeden deň.

slovakia

left justify in out

Celkovo tak v krajine od vypuknutia nákazy zaznamenali 1809 obetí. Je to najviac smrteľných prípadov v súvislosti s touto nákazou mimo územia Číny.

 

V Taliansku sa dosiaľ koronavírusom nakazilo 24.747 ľudí, vyplýva to z oficiálnych údajov, ktoré v nedeľu podvečer zverejnil úrad civilnej ochrany.

 

Nový koronavírus SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, prvý raz zaznamenali koncom vlaňajšieho decembra v čínskom priemyselnom veľkomeste Wu-chan, odkiaľ sa rozšíril ďalej do Číny i do zahraničia.

 

 

Na celom svete evidujú už vyše 6000 úmrtí

Počet úmrtí v dôsledku pandémie koronavírusu, respektíve ochorenia COVID-19, už na celom svete presiahol číslo 6000. Novým koronavírusom sa dosiaľ nakazilo 159.844 ľudí. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP, ktoré tieto dáta skompilovala z údajov jednotlivých krajín. 

 

Počet úmrtí dosiahol aktuálnych 6036 po tom, ako zo Španielska ohlásili najnovších 105 úmrtí. 

 

Dosiaľ najzasiahnutejšou krajinou ostáva Čína, kde nákaze podľahlo už 3199 ľudí, no v ktorej sa počet nových nakazených aj úmrtí v ostatnom čase výrazne spomaľuje.

 

 

Koronavírus sa v súčasnosti rýchlejšie šíri v Európe, kde je najzasiahnutejšou krajinou Taliansko, odkiaľ do soboty večer hlásili celkovo 1441 obetí na životoch, a po ňom Španielsko, kde už evidujú prinajmenšom 288 úmrtí. 

 

Nový koronavírus SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, prvý raz zaznamenali koncom vlaňajšieho decembra v čínskom priemyselnom veľkomeste Wu-chan, odkiaľ sa pravdepodobne rozšíril ďalej do Číny i do zahraničia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies