Bývalý takáčovec Zeman už behá po slobode. Chorvátske úrady ho prepustili!

NETKY.SK • 22 August 2021, 09:51 • 2 min
Bývalý takáčovec Zeman už behá po slobode. Chorvátske úrady ho prepustili!

ZÁHREB – Bývalý člen mafiánskej skupiny Matej Zeman, na ktorého je vydaný európsky zatykač, sa v cele dlho nezdržal.

slovakia

left justify in out

Mateja Zemana, ktorého počas azylového konania v Chorvátsku zadržala miestna polícia, už prepustili na slobodu. Bývalý člen mafiánskej skupiny tak pokračuje vo vybavovaní žiadosti o politický azyl.

 

Informuje o tom spravodajský portál televízie Joj noviny.sk, ktorému zaslal svoju reakciu. Chorvátska polícia ho podľa jeho slov zadržala na základe európskeho zatykača, ktorý mal byť vydaný neskôr ako deklaruje chorvátska strana. Zeman potvrdil, že so slovenskými orgánmi komunikuje a žiada o výsluch v obvinení sporných svedeckých výpovedí.

„Chorvátska republika ma musela predviesť na základe európskeho zatykača, v ktorom som sa dočítal, že bol vydaný 5. augusta 2021 súdom Bratislava III, lenže na internete som sa dočítal, že bol vydaný 16. augusta alebo 17. augusta. Nakoľko som v azylovom procese, tak ma chorvátske úrady nemôžu vydať Slovensku. Naďalej žiadame o môj výsluch k uzneseniu prostredníctvom telemostu. Úrad inšpekčnej služby naďalej ignoruje naše žiadosti o výsluch a nerobí žiadne úkony vo veci," doplnil Zeman.

Súvisiaci článok: Bývalý člen takáčov na úteku, Matej Zeman, skončil v putách!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies