Kórejská burza UPbit vykonala interný audit, obvinenia z podvodu odmieta

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 19:45 • 2 min
Kórejská burza UPbit vykonala interný audit, obvinenia z podvodu odmieta

SOUL – Najväčšia kryptoburza v Južnej Kórei UPbit oznámila, že vykonala interný audit, ktorý vyvracia podozrenia z podvodu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako sme vás už informovali, v piatok 11.mája začal burzu UPbit vyšetrovať tím vyšetrovateľov na základe podozrenia, že úradníci falšovali účtovné záznamy a klamali investorov. Burza však stále nezverejnila výsledky auditu, ktoré by potvrdili, že UPbit naozaj disponuje deklarovanými kryptomenami.

 

Podľa generálneho riaditeľa burzy sa účtovné záznamy na 100% zhodujú s obsahom peňaženiek. Podľa jeho slov k nedorozumeniu došlo na základe viacnásobného spočítania obsahu rovnakých peňaženiek vládnymi inšpektormi.

 

img

 

Piatková kontrola spôsobila paniku na trhoch a zhodovala sa aj s termínom, kedy správca burzy Mt. Gox zrejme predal ďalšiu časť Bitcoinov. Tieto udalosti viedli k masívnym poklesom cien kryptomien, ktoré trvali niekoľko dní.

 

Celá záležitosť však stále nie je oficiálne vyriešená a oznámenie burzy UPbit môže byť kontraproduktívne, ak sa preukáže, že stanovisko bolo vydané skôr ako existovali konkrétne výsledky auditu.

 

"Uvidíme, ako táto situácia vyvinie, ale zdá sa mi veľmi nepravdepodobné, že by burza UPbit deklarovala svoju nevinu počas vyšetrovania, keďže dôkazy sa ľahko nájdu v blockchain transakciách," napísal kórejský spravodajský komentátor na svojom Twitteri.

 

 

 

Burza UPbit, ktorá je dcérskou spoločnosťou juhokórejského komunikačného gigantu Kakao, je piata najväčšej na svete podľa 24-hodinového objemu obchodovania. Aktuálny objem obchodov činí 910 miliónov dolárov za posledných 24 hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies