Koordinátor humanitárnej pomoci OSN navštívi počas víkendu Sýriu

NETKY.SK • 11 December 2015, 13:41 • 2 min
Koordinátor humanitárnej pomoci OSN navštívi počas víkendu Sýriu

ŽENEVA - Koordinátor humanitárnej pomoci OSN Stephen O'Brien navštívi tento víkend Sýriu, kde chce s vysokými vládnymi predstaviteľmi rokovať o tom, ako zvýšiť pomoc pre 13,5 milióna ľudí, ktorí ju potrebujú, po zintenzívnení bojov a vojenských operácií. V Ženeve to dnes oznámila OSN, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

O'Brien navštívi v dňoch 12.-14. decembra Damask a tiež uskutoční návštevy v teréne, ak to umožní bezpečnostná situácia, povedal hovorca Jens Laerke. Dodal, že koordinátor bol v Sýrii naposledy v auguste, po svojom nástupe do funkcie.


"Ide sa osobne presvedčiť, aká je situácia v teréne, čo robia agentúry humanitárnej pomoci, a pokúsi sa sústrediť pozornosť sveta na osud 13,5 milióna ľudí vnútri Sýrie, ktorí zúfalo potrebujú pomoc a ochranu," uviedol Laerke na tlačovom brífingu v Ženeve.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies