Koolwijk o recepte na gól z 11 m: Nie je v tom nič špeciálne

NETKY.SK • 22 Január 2016, 17:45 • 2 min
Koolwijk o recepte na gól z 11 m: Nie je v tom nič špeciálne

PRAHA - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín dosiahli tento týždeň v rámci sústredenia v českom Nymburku cenné víťazstvo nad českým vicemajstrom Spartou Praha 4:3.

slovakia

left justify in out

V drese lídra jesennej časti Fortuna ligy dvakrát skóroval z pokutového kopu holandský legionár Ryan Koolwijk, raz sa presadili Nigérijčan Ibrahim Rabiu a Brazílčan Wesley Moraes Ferreira Da Silva. Zverenci trénera Martina Ševelu na vyhrievanom trávniku Štadióna Evžena Rošického prehrávali 0:1, viedli 4:1, prehru účastníka šestnásťfinále Európskej ligy zmiernil po zmene strán kanonier David Lafata.


"Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Počas celého stretnutia sme sa skvelému súperovi vyrovnali herne i kombinačne. Dostali sme sa do tlaku a dokázali diktovať tempo, ale dobre sme hrali aj zozadu. Sme dobré mužstvo a potvrdili sme to na ihrisku," citovala oficiálna internetová stránka trenčianskeho klubu slová "dvojgólového" Ryana Koolwijka. Holandský legionár v drese AS sa nemýlil z "bieleho bodu", v oboch prípadoch bol úspešný. "Aj v mojich predchádzajúcich kluboch som patril medzi penaltových exekútorov," povedal 30-ročný Koolwijk a k receptu na jedenástkové presné zakončenie doplnil: "Nie je v tom nič špeciálne. Dopredu si vyberiem stranu a pošlem tam loptu. Navyše, deväť z desiatich brankárov nečaká a vyberá si jednu stranu. Preto to často padá aj do stredu bránky. Práve takéto zakončenie som zvolil pri prvej penalte."


Spokojný s hrou Trenčína bol aj Peter Kleščík, ktorý si pamätá už niekoľko zápasov proti tomuto silnému súperovi. "V porovnaní s predchádzajúcimi vzájomnými stretnutiami bola iná najmä naša efektivita. Sparta však má kvalitu - stále hrá futbal, ktorý sme zažili pred dvoma alebo tromi rokmi, keď nám dávali lekcie," uviedol 27-ročný kapitán AS Kleščík, ktorý však zároveň zdvihol aj varovný prst. " Šesťdesiat minút bolo dobrých. Hoci sme inkasovali ako prví, nezlomilo nás to. Rýchlo sme vyrovnali a pridali ďalšie góly. Dostali sme sa na koňa a bolo to vidieť. Treba sa však zamyslieť aj nad našou hrou v záverečnej polhodine. Potrebujeme zvládať zápasy bez zbytočne inkasovaných gólov, druhému a tretiemu v našej sieti sa dalo predísť. Celkovo sme však urobili obrovský progres. Pred tromi rokmi sme si nevedeli predstaviť triumf nad Spartou."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies