Konzervatívci si už nevedia predstaviť, že by sa brexit zvrátil a Británia zostala súčasťou trhu EÚ

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 06:42 • 2 min
Konzervatívci si už nevedia predstaviť, že by sa brexit zvrátil a Británia zostala súčasťou trhu EÚ

LONDÝN - Vplyvní konzervatívci si len veľmi ťažko dokážu predstaviť, že by Veľká Británia po brexite zostala súčasťou jednotného trhu Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

"Musíme preskúmať všetky možnosti, ale nesmieme sa nechať k ničomu strhnúť," odpovedal predseda parlamentnej skupiny 1922 Committee of Conservative, Graham Brady v rozhovore pre televíziu Sky News na otázku, či vláda po voľbách nemusí prehodnotiť prístup k brexitu.

 

Opoziční politici, ale aj poslanci strany premiérky Theresy Mayovej po tom, čo konzervatívci stratili v parlamente absolútnu väčšinu, tvrdia, že Mayová nedostala mandát na vystúpenie z jednotného trhu EÚ.

 

Na otázku, či sa vláda môže dohodnúť s EÚ na kontrole imigrácie pri zachovaní prístupu k jednotnému trhu, Brady odkázal na snahy Mayovej predchodcu. "David Cameron sa o to pokúšal, ale nikto s ním nebol ochotný na tomto základe rokovať," uviedol Brady. "Preto nie som si istý, či sa to opäť dostane na stôl."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies