Podľa prezidenta UEFA sú sankcie voči Rusku nevyhnutné

NETKY.SK • 12 Máj 2022, 14:28 • 2 min
Podľa prezidenta UEFA sú sankcie voči Rusku nevyhnutné

Ruské kluby a reprezentácie dostali po invázii na Ukrajinu v športových kruhoch stopku. Výnimkou nie je ani svet futbalu, ktorý sa pred „zbornou“ úplne uzavrel. Prezident asociácie UEFA Aleksander Čeferin tvrdí, že sa tento šport nesmie pred sankciami schovávať.

slovakia

left justify in out

 

Šéf európskeho futbalu na kongrese vo Viedni prezradil, že tradícia politickej korektnosti je v športe prežitkom a aj futbalová asociácia sa musí snažiť o to, aby sa vojna čo najrýchlejšie skončila. Ruské tímy boli vylúčené z aktuálnych pohárových súťaží UEFA, v ktorých sa neobjavia ani v budúcej sezóne. Mužská reprezentácia prišla o šancu vybojovať si v baráži postup na tohtoročné majstrovstvá sveta v Katare, ženy budú chýbať na blížiacich sa majstrovstvách Európy v Anglicku.

 

 

„Futbal je nepochybne jedným z porazených. Berieme sny a vášeň pre hru futbalistom, trénerom a fanúšikom, ktorí s touto situáciou nemajú nič spoločné. Mnohí to berú ako nebezpečný precedens, ale v tomto prípade je účel na prvom mieste, aj pred kariérou mnohých hráčov a športovou neutralitou, ktorú v roku 2022 už nemôžeme zastávať,“ nechal sa počuť slovinský funkcionár.

 

Na kongrese prehovoril aj predseda ukrajinskej futbalovej asociácie Andrij Pavelenko, ktorý sa s Viedňou spojil z rozbombardovaného štadióna v Černihive. Ruskú delegáciu viedol priamo na mieste konania zväzový generálny riaditeľ Alexander Alajev. Hoci boli kluby vylúčené zo súťaží, UEFA zatiaľ nepristúpila k suspendácii celého ruského zväzu.

 

 

„O tom je zatiaľ predčasné hovoriť, zatiaľ nemôžem vylúčiť nijakú variantu. Verme, že čoskoro zase nastane mier. Kvôli našim ukrajinským bratom a sestrám, ale aj tým ruským,“ dodal Čeferin, ktorý je na čele UEFA od roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies