REPORTÁŽ: Plačková a jej manžel René idú na slobodu!

NETKY.SK • 30 September 2021, 16:19 • 2 min
REPORTÁŽ: Plačková a jej manžel René idú na slobodu!

BRATISLAVA - Queen Plačková a jej manžel René, obvinení z drogovej trestnej činnosti a z účasti v zločineckej skupine, už nestrávia ďalšiu noc za mrežami.

slovakia

left justify in out

 

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku zobral vo štvrtok do väzby šiestich z desiatich obvinených. V putách skončili v pondelok ráno, keď ich počas protidrogovej akcie Chikara odviedli elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Influencerka Zuzana Strausz Plačková a jej manžel René do väzby nepôjdu

 

Sudca pre prípravné konanie konštatoval, že neexistuje dostatok dôkazov, ktoré by preukazovali dôvodné podozrenie, že sa táto dvojica dopustila skutku tak, ako to stojí v obvinení. „Súčasne nebolo vyhovené návrhu prokurátora na ustálenie existencie dôvodov kolúznej väzby v prípade šiestich osôb. Tieto boli vzaté do preventívnej väzby najmä s prihliadnutím na podozrenie na dlhšiu dobu páchania trestnej činnosti z ich strany,“ uviedla hovorkyňa súdu Kudjaková. Sudca zároveň spochybnil samotné trestné stíhanie, teda uznesenie o vznesení obvinenia. 

 

img

 

Rozhodnutie súdu je voči slovenskej influencerke a jej manželovi právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť voči rozhodnutiu nestíhať prominentný pár väzobne. Ostatných šesť obvinených osôb podalo sťažnosť proti vzatiu do väzby. O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR 7. októbra 2021. Na slobodu sa dostali aj dvaja obvinení muži Lukáš M. a Marek C.

 

"Cítime sa byť nevinní. Je to všetko jeden veľký omyl! Nie sme odkázaní na to, aby sme vykonávali takúto nejakú činnosť," skonštatovala Plačková tesne po prepustení. Zároveň novinárov vyzvala, aby prestali  šikanovať  jej rodinu, ktorej sa táto záležitosť vôbec netýka. Doplnila, že viac informácií aktuálne neposkytne, neskôr sa však plánuje vyjadriť na svojom Instagrame. 

 

"Sudca dnes prepustil mojich klientov na slobodu. V plnom rozsahu sa stotožnil s našimi argumentami," skonštatoval právny zástupca manželov Strauszovcov Martin Pohovej. Podľa jeho názoru neexistujú žiadne odposluchy jeho klientov. Taktiež uviedol, že ak prokurátor zamietne ich sťažnosť, využijú všetky možné opravné prostriedky

 

img


NAKA v rámci protidrogovej akcie Chikara na západe Slovenska obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. 

 

img

 

Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako 9 kíl metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90-tisíc jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70-tisíc eur v hotovosti. Podľa ÚŠP mala skupina minimálne od roku 2012 pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Plačková a jej manžel si na verdikt súdu o ich väzobnom stíhaní budú musieť počkať!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies