Koncert k výročiu založenia Speváckeho zboru slovenských učiteľov

NETKY.SK • 19 Október 2011, 21:27 • 2 min
Koncert k výročiu založenia Speváckeho zboru slovenských učiteľov

Koncert k výročiu založenia Speváckeho zboru slovenských učiteľov

slovakia

left justify in out

img

Pri príležitosti 90. výročia založenia Speváckeho zboru slovenských učiteľov a 130. výročia narodenia jeho zakladateľa prof. Miloša Ruppeldta sa uskutoční v sobotu 22. októbra slávnostný koncert v Katedrále svätého Martina v Bratislave.
V programe so začiatkom o 19.00 h zaznejú skladby Jána Levoslava Bellu, Piotra Janczaka, Tomasa Luisa da Vittoriu, Thomasa Tallisa, Nikolaja Kedrova, Ernsta Schumera, Dmitrija Bortňanského, Lukáša Borzíka a ďalších autorov. Účinkovať budú členovia Speváckeho zboru slovenských učiteľov s dirigentom Štefanom Sedlickým. Na koncerte s názvom Dialógy večnosti bude spoluúčinkovať dómsky titulárny organista Martin Bako, ktorý uvedie organové improvizácie. 
Organizátormi koncertu sú Bratislavská arcidiecéza, občianske združenie Ars ante portas a Bratislava-Staré Mesto. Záštitu nad koncertom prevzal bratislavský arcibiskup-metropolita Mons. Stanislav Zvolenský.
Spevácky zbor slovenských učiteľov (SZSU) má domovské sídlo v Trenčianskych Tepliciach, svojím účinkovaním však už dávno presiahol hranice Slovenska a stal sa reprezentantom slovenskej hudobnej kultúry v zahraničí. Možno ho právom označiť za Národný mužský zbor, pričom túto pečať mu vtlačil jeho zakladateľ a prvý dlhoročný dirigent profesor Miloš Ruppeldt.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies