Koncern Daimler prijal program úspor pre divíziu Mercedes-Benz

NETKY.SK • 11 September 2017, 15:07 • 2 min
Koncern Daimler prijal program úspor pre divíziu Mercedes-Benz

SINDELFINGEN - Nemecký automobilový koncern Daimler chce vo svojej divízii Mercedes-Benz výrazne znížiť výrobné náklady. Nútia ho k tomu vysoké výdavky na vývoj a inovácie.

slovakia

left justify in out

Šéf Daimleru Dieter Zetsche uviedol: „Aby sme zabezpečili, že aj v budúcnosti zostaneme takí ziskoví, akí sme teraz, schválili sme program úspor. V budúcich rokoch nám prinesie dodatočné štyri miliardy eur." Zetsche to dnes oznámil v Sindelfingene na investičnom podujatí. Úspory sa dosiahnu rýchlejším uvedením nových produktov na trh, znížením materiálových a výrobných nákladov.

 

Finančný šéf koncernu Frank Lindenberg povedal, že elektroautá by sa mali spočiatku vyrábať s výrazne nižšou maržou zisku než súčasné modely Mercedesu so spaľovacím motorom.

Výdavky na výskum v tomto a nasledujúcom roku dosiahnu 7 % ročných výnosov koncernu. Vlani boli 6,4 %.

 

Mieru zisku základného podnikania znížia výdavky na vývoj autonómnych vozidiel a elektroáut. Manažér dodal, že sa vo firme usilujú dosiahnuť 10-% rentabilitu výroby. V nasledujúcej prechodnej fáze by sa mala miera prevádzkového zisku stanoviť na 8 až 10 %. Výzvy pre firmu sa však zvyšujú aj tým, že úrady sprísňujú normy pre množstvo škodlivín vo výfukových plynoch vozidiel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies