Komu patrí najpríťažlivejší prízvuk?

NETKY.SK • 10 Február 2015, 15:25 • 2 min
Komu patrí najpríťažlivejší prízvuk?

BRATISLAVA - Najpríťažlivejší prízvuk na svete je britský. Ukázal to prieskum magazínu Timeout, do ktorého sa zapojilo 11-tisíc čitateľov a čitateliek jeho 24 verzií špecializovaných na mestá ako Londýn, Paríž, New York, Los Angeles, Hong Kong, Kuala Lumpur, Sydney, Melbourne, Tokio či Peking.

slovakia

left justify in out

V ankete 27 percent ľudí označilo britský akcent za najneodolateľnejší, kým americký prízvuk, ktorý skončil na druhej priečke, sa páčil 8,7 percentám hlasujúcich. Tretiu pozíciu obsadil írsky prízvuk, za ktorý sa vyslovilo 8,1 percenta hlasujúcich. Za ním nasleduje austrálsky prízvuk s ôsmimi percentami a päticu uzatvára francúzsky so 7,7 percentami. Do prvej desiatky sa dostala aj výslovnosť Talianov, Španielov, Škótov, Latinoameričanov a Škandinávcov.

Hoci francúzština v prieskume neobsadila prvú priečku, hlavné mesto Francúzska triumfovalo v hlasovaní o meste, v ktorom sa najlepšie randí. Z hlasujúcich čitateľov a čitateliek sa zaň vyslovilo 83 percent. Druhým najromantickejším mestom je Melbourne, ktoré získalo 81 percent. O sedem percentuálnych bodov menej má hlavné mesto Malajzie, Kuala Lumpur, za ktorým nasleduje Peking s 59 percentami. Piate je Chicago, za ktoré zahlasovalo 58 percent zúčastnených. 

Okrem toho sa 60 percent účastníkov a účastníčok ankety vyjadrilo, že najviac nových známostí im pomáhajú nachádzať webstránky a mobilné aplikácie. Šesťdesiatdva percent zasa uviedlo, že dobré rande mali, ak sa s danou osobou stretli cez priateľov. Takmer trištvrte obyvateľov Paríža zasa priznalo, že si o osobe, s ktorou majú ísť na rande, najprv vyhľadajú informácie na internete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies