VIDEO: Po tvrdom pristátí lietadla v Moskve prišlo o život 41 ľudí

NETKY.SK • 6 Máj 2019, 06:23 • 2 min
VIDEO: Po tvrdom pristátí lietadla v Moskve prišlo o život 41 ľudí

MOSKVA - Lietadlo Suchoj Superjet 100 muselo po problémoch núdzovo pristáť na moskovskom letisku Šeremetievo, skončilo to však smrťou 41 pasažierov.

slovakia

left justify in out

Oficiálne informácie uvádzajú, že nehodu lietadla prežilo len 37 ľudí z celkového počtu pasažierov 78. Vyšetrovací výbor neskôr tragickú bilanciu potvrdil. "Zomrelo 41 ľudí," uviedla jeho hovorkyňa. Medzi týmito obeťami je 40 pasažierov a jeden člen posádky.

 

img

 

Z dôvodu havárie meškalo alebo bolo zrušených viac ako sto letov na letiskách v celej Moskve. Z letiska Šeremetievo, kde k tragédii došlo, sa lety presmerovávali na Vnukovo či Domodedovo.

 

K nehode sa vyjadril aj ruský prezident Vladimir Putin a premiér Dmitrij Medvedev, ktorí vyjadrili pozostalým sústrasť a zároveň uviedli, že bude bezodkladne zriadená vládna vyšetrovacia komisia, aby sa havária v čo najkratšom čase podrobne vyšetrila.

 

img

 

Lietadlo SSJ-100, ktoré malo letieť z Moskvy do Murmanska, hlásilo problémy už krátko po štarte. Prvý pokus o núdzové pristátie však nevyšiel, stroj sa o to teda pokúsil druhýkrát, no dopad bol veľmi tvrdý. Lietadlo narazilo na pristávaciu dráhu podvozkom aj nosom, v dôsledku čoho začali horieť motory. Požiar postupoval rýchlo, pretože lietadlo malo plné palivové nádrže.

 

img

 

Posádka vraj potvrdila, že stroj počas letu zasiahol blesk. Technické problémy lietadla boli predbežne vylúčené, nakoľko len v apríli prešlo kompletnou technickou kontrolou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies