VIDEO Kolumbijčania zdolali Brazílčanov - v zápase oviec

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 10:55 • 2 min
VIDEO Kolumbijčania zdolali Brazílčanov - v zápase oviec

NOBSA - Keby za Kolumbiu hrali futbal ovce, zdolali by aj Brazíliu. V meste Nobsa pod Andami sa rozhodli osláviť účasť Kolumbie na futbalových majstrovstvách sveta po dlhých 16 rokoch zápasom so štvornohými hráčmi.

slovakia

left justify in out

Miestni farmári dva týždne učili svojich zverencov kopnúť do penovej lopty a dopraviť ju do priestoru medzi dvoma drevenými kolmi. Jeden tím obliekli do kolumbijských dresov s menami skutočných hráčov, druhý do brazílskych. Pred zhruba 500 divákmi triumfovali kolumbijské kopytníky tesne 4:3, víťazný gól strelil v 50. minúte "James Rodríguez".

 

Zápas bol súčasťou Medzinárodného dňa ruany, čo je oblečenie v štýle ponča typické pre hornatý andský región. Vyrába sa tradičným spôsobom z ovčej vlny v prirodzenej čiernej alebo hnedej farbe. "Ruana je celosvetový symbol, ovce si zaslúžia našu úctu," povedal starosta Nobsy Ramiro Barragan. V nedeľu sa však oslavovalo aj v ružovom, Nobsania boli hrdí na celkové víťazstvo kolumbijského cyklistu Naira Quintanu na Giro d'Italia. Quintana je syn farmárov z neďalekého mesta Combita. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies