Kolumbia: Zastrelili "kokaínovú kráľovnú" Griseldu Blancovú

NETKY.SK • 4 September 2012, 11:13 • 2 min
Kolumbia: Zastrelili "kokaínovú kráľovnú" Griseldu Blancovú

Kolumbia: Zastrelili "kokaínovú kráľovnú" Griseldu Blancovú

slovakia

left justify in out

imgNeslávne známu kolumbijskú drogovú barónku Griseldu Blancovú zavraždili. Na 69-ročnú ženu prezývanú "kokaínová kráľovná" strieľali dvaja neznámi muži na motocykli v meste Medellín, keď vychádzala z mäsiarstva.
      Blancová krátko po útoku zomrela v nemocnici, oznámila miestna polícia v pondelok neskoro večer miestneho času.
      Blancová, známa aj ako Kmotra či Čierna vdova, patrila v 70. a 80. rokoch k vedúcim postavám kolumbijského medellínskeho kartelu v USA, kam začala medzi prvými pašovať drogy vo veľkom. Založila si aj vlastnú organizáciu a nelegálne obchody, ktoré riadila z Miami, ju zaradili medzi najbohatšie ženy sveta. Podľa dokumentov o obchode s kokaínom bola známa svojou krutosťou - okrem viacerých surových vrážd, ktoré mala spáchať sama, údajne nariadila zabiť vyše 200 ľudí.
      V roku 1985 Blancovú v Spojených štátoch zatkli a odsúdili na 20 rokov väzenia. Po prepustení v roku 2004 ju vyhostili do Kolumbie, kde odvtedy žila v ústraní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies