Kolóny áut v Ubli nemajú konca. Ľudia čakajú až týždeň!

NETKY.SK • 13 Máj 2022, 06:23 • 2 min
Kolóny áut v Ubli nemajú konca. Ľudia čakajú až týždeň!

SOBRANCE - Pre kolóny vozidiel s prenosnými evidenčnými číslami, dlhé niekoľko stoviek metrov, ktoré sa vytvorili pred hraničným priechodom Ubľa – Malyj Beznyj, polícia obmedzila dopravu v prihraničnej oblasti.

slovakia

left justify in out

Štátna cesta Tibava – Choňkovce – Podhoroď – Ruský Hrabovec – Dúbrava – Ubľa je od štvrtka 16:00 pre motorové vozidlá, smerujúce na Ukrajinu, neprejazdná. „Obmedzenia sa netýkajú miestnych obyvateľov, vozidiel zásobovania a autobusovej dopravy,“ informovala TASR hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

 

 

Obchádzka pre motorové vozidlá s prenosnými evidenčnými číslami na vývoz na Ukrajinu je od rovnakého času odklonená na trase Michalovce – Humenné – Snina – Ubľa. „Z uvedeného dôvodu žiadame všetkých ostatných cestujúcich smerujúcich na Ukrajinu, aby na odchod zo SR prioritne využili hraničný priechod Vyšné Nemecké,“ doplnila hovorkyňa.

 

Situácia na hraničných priechodoch na slovensko-ukrajinskej situácii súvisí s legislatívnymi zmenami na Ukrajine, ktoré umožnili dovoz jazdených vozidiel z EÚ do krajiny. Od stredy 11. mája ukrajinská strana vybavuje dovážané autá len na hraničnom priechode Ubľa – Malyj Beznyj. Vo štvrtok ráno finančná správa upozorňovala na čakaciu dobu 168 hodín pre tieto vozidlá.

 

Prečítajte si tiež: Sankcie za rýchlosť či telefonovanie za volantom sa majú sprísniť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies