Koller: Lucie sa možno budúcu jar vráti na koncertné pódiá

NETKY.SK • 8 Marec 2013, 14:55 • 2 min
Koller: Lucie sa možno budúcu jar vráti na koncertné pódiá

BRATISLAVA – Svoju umeleckú dráhu začínal v detskom speváckom súbore Bambini di Praga, kde ho odporučila učiteľka hudobnej výchovy. Od piatich rokov hral na husliach, potom na klavíri. Vyskúšal si bratovu súpravu bicích nástrojov, keď brat odišiel na dva roky na vojnu.

slovakia

left justify in out

Jeho prvou skupinou bola v roku 1980 Jasná páka. Hral s Lubošom Pospíšilom, Leškom Semelkom, bol členom kapely Žentour, hral s Radimom Hladíkom. Najväčšiu slávu si získal so skupinou Lucie, s ktorou hral až do rozchodu v roku 2005. V nej hral na bicie, ale aj na gitare a spieval. Štyrikrát po sebe od roku 1999 získala Lucie českého zlatého slávika v kategórii skupín.

Po rozchode Lucie si David Koller zostavil vlastnú formáciu Kollerband. Debutový eponymný album vydal David Koller už v roku 1993, bola na ňom aj známa pieseň Chci zas v tobě spát. V októbri 2006 vydal sólový album Nic není nastálo, v novembri 2010 album Teď a tady. Ten vysoko hodnotila aj Česká akadémia populárnej hudby, David získal ocenenie Anděl 2010 ako spevák roka práve za túto novú platňu.

 „Moja prvá skupina bola bez názvu, založil som ju v ôsmej triede so spolužiakom, ktorý mal gitaru. Dlho sme nevydržali, pretože nás vyhodili susedia. Ale hrali sme napríklad aj Smoke On The Water od Deep Purple,“ spomína na školské roky Koller.

Lucie získala Ceny Anděl dvadsaťročia ako absolútny interpret, skupina dvadsaťročia a Černý kočky mokrý žáby ocenenie album dvadsaťročia. Dodnes má tisíce fanúšikov a tak sa núka otázka, či sa môžu stretnúť na jednom pódiu. „Myslím, že je to pravdepodobné. Dohodli sme sa s chlapcami, že niečo urobíme. Vyzerá to budúci rok na jar, že by sme odohrali niekoľko koncertov v Čechách aj na Slovensku,“ dodal pre TASR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies