Kližan v Paríži proti Mahutovi o možnosť vyzvať Goffina

NETKY.SK • 31 Október 2016, 13:59 • 2 min
Kližan v Paríži proti Mahutovi o možnosť vyzvať Goffina

PARÍŽ - Domáci líder svetového rebríčka vo štvorhre Nicolas Mahut bude v utorok súperom slovenského tenistu Martina Kližana v 1. kole dvojhry turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Paríži-Bercy (dotácia 4 300 755 eur, tvrdý povrch Acrylic v hale Palais Omnisports).

slovakia

left justify in out

Postupujúci sa v stredu v 2. kole stretne s Belgičanom Davidom Goffinom nasadeným ako ôsmym. Dvadsaťsedemročný Bratislavčan Kližan, 35. v renkingu, má proti 34-ročnému univerzálovi z podobných rebríčkových sfér Mahutovi (41.) bilanciu 1:1. Vo februári sa mu - takisto na "harde" pod strechou - v semifinále v holandskom Rotterdame revanšoval cestou za titulom aj cez tri mečbaly tesne 6:7 (3), 7:6 (7), 6:2 za prehru 6:4, 4:6, 6:7 (5), 3:6 z 2. kola parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2012.

Zverenec Martina Hromeca Kližan ťahá na hlavnej profesionálnej úrovni nad challengerovou vo dvojhre sériu šiestich nezdarov aj pre priebežné problémy s plantárnou fascitídou na pravej nohe. Na podujatí ATP World Tour sa naposledy presadil 19. júla proti Španielovi Enriquemu Lópezovi-Pérezovi v 1. kole na antuke v chorvátskom Umagu. Minulú stredu prehral v 1. kole vo Viedni 3:6, 7:6 (5), 0:6 s Britom Andym Murraym, neskorším šampiónom v rakúskej metropole.

Kližan sa v Paríži predstaví aj vo štvorhre po boku Portugalčana Joaa Sousu. V 1. kole budú čeliť domácej dvojici Fabrice Martin, Gilles Simon. Víťazi budú v osemfinálovom 2. kole hrať s jednotkami deblovej súťaže Pierrom-Huguesom Herbertom a spomenutým Mahutom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies