Kližan sa nevráti ani budúci týždeň, Lacko sa odhlásil z Istanbulu

NETKY.SK • 8 September 2017, 12:00 • 2 min
Kližan sa nevráti ani budúci týždeň, Lacko sa odhlásil z Istanbulu

BRATISLAVA - Slovenský tenista Martin Kližan sa po zranení lýtka nevráti do súťažného diania ani na budúcotýždňovom turnaji ATP Challenger Tour Pekao Szczecin Open s dotáciou 127 000 eur na antuke v poľskom Štetíne. Zrušil svoj plánovaný štart.

slovakia

left justify in out

Pre rekonvalescenta to bola alternatíva namiesto bratislavského zápasu SR - Poľsko 15. - 17. septembra v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. Kapitán domácich Miloslav Mečíř v stredu na tlačovej besede uviedol, že Kližan sa po výpadku necíti byť dostatočne fit na stretnutia na tri získané sety.

 

Napokon zatiaľ ani na dva - ukazuje jeho absencia v Štetíne, kde medzi uchádzačmi stále figuruje poľský singlista číslo jeden Jerzy Janowicz, absentér v daviscupovej oficiálnej predbežnej nominácii hostí.

Lukáš Lacko má miesto v slovenskej štvorici (spolu s Norbertom Gombosom, Jozefom Kovalíkom a Andrejom Martinom, v zálohe sú Alex Molčan a deblový špecialista Igor Zelenay), osobne deklaroval svoju ambíciu pomôcť hostiteľom, hoci antuka nie je práve jeho najpreferovanejším povrchom, a už sa odhlásil z budúcotýždňového challengeru o 75 000 USD na tvrdom podklade v tureckom Istanbule.

Kližan bol naposledy v akcii 4. júla a nedohral duel 1. kola grandslamového Wimbledonu na tráve v Londýne proti Srbovi Novakovi Djokovičovi (3:6, 0:2 a skreč). Zverenec Martina Hromeca figuruje na 136. priečke v singlovom renkingu ATP, už bol aj na 24. mieste.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies