Kličko žiada sankcie EÚ proti Janukovyčovi

NETKY.SK • 13 Január 2014, 15:11 • 2 min
Kličko žiada sankcie EÚ proti Janukovyčovi

KYJEV - Líder ukrajinskej opozície Vitalij Kličko žiada po posledných násilnostiach v Kyjeve Európsku úniu o tvrdé sankcie proti ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi.

slovakia

left justify in out

Pre pondelkové vydanie nemeckého denníka Bild Kličko napísal, že "EÚ a medzinárodné spoločenstvo musia po týchto udalostiach konečne uvaliť sankcie na Janukovyčovu vládu !" Podľa Klička už nestačí z diaľky sledovať násilnosti a nedodržiavanie práva kritizovať. "Potrebujeme okamžité opatrenia medzinárodnej komunity proti Janukovyčovi a jeho korupčnej kriminálnej vláde," zdôraznil Kličko po sobotňajších udalostiach v hlavnom meste Ukrajiny, kde polícia tvrdo zakročila proti protivládnym demonštrantom a zranila aj opozičného exministra vnútra Jurija Lucenka. Kličko navrhol ako prvý krok zablokovať Janukovyčove kontá v zahraničí. Už existuje dosť dôkazov na to, že sa Ukrajina zmenila na policajný štát. "V celom mojom živote som nevidel toľko krvi ako po zásahu polície v sobotu," napísal Kličko pre Bild.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies