Kiska prišiel do Bosny Hercegoviny, navštívi tam slovenských vojakov

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:23 • 2 min
Kiska prišiel do Bosny Hercegoviny, navštívi tam slovenských vojakov

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska začal návštevu v Bosne Hercegovine. Stretne sa tam so slovenskými vojakmi, ktorí sú v operácii EUFOR-ALTHEA. V tejto balkánskej krajine pôsobí 41 slovenských vojakov.

slovakia

left justify in out

Prezident sa dnes taktiež stretne s veliteľom operácie Friedrichom Schrötterom a navštívi pracovisko styčného a pozorovacieho tímu v tzv. LOT House v Sarajeve. Súčasťou programu prezidenta je aj rokovanie s predsedajúcim Predsedníctva Bosny a Hercegoviny Mladenom Ivaničom.

 

Kisku na ceste sprevádza minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) a náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR Milan Maxim.

 

Operácia EUFOR-ALTHEA je súčasťou komplexného prístupu EÚ k bezpečnostnej, politickej a sociálno-ekonomickej stabilizácii Bosny a Hercegoviny. Začala sa 2. decembra 2004 a vznikla transformáciou zo stabilizačnej operácie NATO SFOR, ktorá v Bosne a Hercegovine pôsobila v rokoch 1997-2004. Príslušníci Ozbrojených síl SR pôsobia v operácii od jej začiatku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies