Stredné Japonsko postihlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3

NETKY.SK • 5 Máj 2023, 09:25 • 2 min
Stredné Japonsko postihlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3

TOKIO - Zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zasiahlo v piatok prefektúru Išikawa v strednom Japonsku, meteorologická služba však nevydala žiadne varovanie pred prívalovými vlnami cunami.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie na ostrove Honšú nastalo o 14.42 h miestneho času (07.42 h SELČ) v hĺbke desať kilometrov, spresnil Japonský meteorologický úrad. Superrýchle vlaky Šinkansen medzi mestami Nagano a Kanazawa dočasne prestali premávať, oznámila železničná spoločnosť.

 

Podľa japonskej stupnice šindó dosiahlo zemetrasenie v meste Suzu v prefektúre Išikawa šiesty stupeň zo siedmich a môže spôsobiť veľké zosuvy pôdy. Americká geologická služba USGS určila magnitúdu zemetrasenia 6,2. Zemetrasenia sú v Japonsku bežné. Krajina sa nachádza v oblasti tichomorského ohnivé kruhu kde sa stretáva viacero tektonických platní a je tu intenzívna seizmicka činnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona