Kiska: Predsedníctvo SR v Rade EÚ je historický moment

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 13:01 • 2 min
Kiska: Predsedníctvo SR v Rade EÚ je historický moment

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska považuje predsedníctvo Slovenska v Rade Európskej únie za historický moment. Nastávajúcu úlohu Slovenska vníma ako empatického moderátora diskusií o budúcnosti únie. Uviedol to v dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

slovakia

left justify in out

Podľa Andreja Kisku je dobré si pripomenúť minulosť, ktorá slovenskému predsedníctvu predchádzala. "Ako sme stávali na hraniciach a túžili byť súčasťou západného sveta," povedal Kiska. Zdôraznil však, že Slovensko potrebuje tento úspech preniesť aj do regiónov, medzi ktorými sú obrovské rozdiely.

 

V diskusii viackrát upozornil, že základné rozhodnutia Bruselu sa prijímajú jednomyseľne a Slovensko má taktiež svojich europoslancov a bruselských úradníkov.

 

"Je veľmi jednoduché spraviť z pohľadu politikov vonkajšieho nepriateľa, naše vnútorné problémy hádzať na hlavu niekoho iného. Málokedy počuť na Brusel pozitívne slová, napriek tomu, že tu bolo preinvestovaných 11 miliárd eur, prišli investície a ľudia študujú v zahraničí," uviedol Kiska.

 

Na druhej strane je podľa neho potrebná vyššia miera empatie medzi jednotlivými členskými štátmi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies