Kiska odvolá Malatinského aj Čaploviča rýchlo a bez prieťahov

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 14:39 • 2 min
Kiska odvolá Malatinského aj Čaploviča rýchlo a bez prieťahov

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska odvolá ministrov Dušana Čaploviča a Tomáša Malatinského rýchlo a bez prieťahov. Hlava štátu to vyhlásila na dnešnej tlačovej besede.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministra hospodárstva Malatinského Stanislav Jurikovič potvrdil, že abdikačný list Malatinského už odovzdali v Prezidentskom paláci. Demisiu do paláca odovzdal už aj šéf rezortu školstva, povedal hovorca ministerstva Michal Kaliňák. Malatinský ohlásil odchod z funkcie po skončení dnešného rokovania vlády. „S pánom premiérom sme sa dohodli a ja ďalej mienim pokračovať ešte na niektorých úlohách, ktoré som ako minister rozpracoval a o ktorých si myslím, že je potrebné urobiť,“ povedal po rokovaní vlády Malatinský, ktorý vo vláde Smeru-SD pôsobil ako nestraník. Malatinský vyhlásil, že si nie je vedomý svojho vlastného zlyhania. Končiaci šéf rezortu hospodárstva bude pôsobiť ako poradca premiéra Roberta Fica. Chce sa ďalej podieľať na procese ukončenia činnosti Fondu národného majetku SR a „na vytvorení holdingu, ktorý by spravoval rozhodujúce energetické spoločnosti. Túto pozíciu je možno lepšie pripravovať a dokončiť ju, keď budem mimo funkcie,“ vysvetľoval. Podľa Malatinského sú nedokončené aj rokovania napríklad o cene plynu, na ktorých sa chce tiež 

 

V kabinete by mal Malatinského nahradiť jeho štátny tajomník Pavol Pavlis. „Ja som s ním dva roky robil, myslím si, že je to človek, ktorý ovláda rezort, ovláda podnikanie,“ zhodnotil končiaci minister. Podľa neho spolupracovali veľmi dobre. 

 

Okrem Malatinského skončí aj minister školstva Dušan Čaplovič, demisiu ohlásil cez svoj tlačový odbor. Údajne ho nahradí štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini. Meniť sa majú aj niektorí štátni tajomníci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies