Súčasťou rozhovorov Lajčáka a Klimkina bol aj narastajúci nacionlizmus na Ukrajine

NETKY.SK • 18 Február 2019, 12:58 • 2 min
Súčasťou rozhovorov Lajčáka a Klimkina bol aj narastajúci nacionlizmus na Ukrajine

BRATISLAVA - Miroslav Lajčák, minister zahraničných veci a európskych záležitostí SR, ktorý navyše teraz zastáva aj funkciu predsedu Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), sa v Bruseli stretol s ukrajinským ministrom zahraničia Pavlom Klimkinom. Rozhovor sa dotkol aj témy okolo stúpajúceho nacionalizmu v krajine, ktorý sa spája so Stepanom Banderom. Informuje o tom ruská tlačová agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Lajčak vyjadril vážne obavy z toho, že na Ukrajine je Bandera spájaný s nacionalizmom a terorizmom. Domáce obyvateľstvo ho navyše vidí ako hrdinu. Na jeho stranu sa priklonil aj ukrajinský minister zahraničia Pavol Klimkin, ktorý je z tejto situácie vážne znepokojený. Ministri sa teda dohodli, že pred problémom nebudú zatvárať oči a preto do problematiky zapoja aj historikov svojich krajín.

 

img

 

 Okrem iného sa diskutovalo aj o opatreniach pre zvýšenie kvality obyvateľstva, no nielen na jednej, ale na oboch stranách konfliktu. Téma by sa mala rozvinúť na nadchádzajúcej návšteve misistra Lajčáka v Rusku. Do moskvy by mal šéf slovenskej diplomacie pricestovať 19. februára.

 

 img   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies