Kiska nie je v spojení s centrami Scientológie, sami to tvrdia

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 18:00 • 2 min
Kiska nie je v spojení s centrami Scientológie, sami to tvrdia

BRATISLAVA - Kandidát na prezidenta SR Robert Fico tvrdí, že jeho protikandidát v druhom kole voľby prezidenta Andrej Kiska má blízko k scientologickej cirkvi, ktorú Fico označil za sektu a bezpečnostné riziko.

slovakia

left justify in out

Prezidentský kandidát Andrej Kiska nie je v spojení s centrami Dianetiky a Scientológie, pre agentúru SITA to uviedla asistentka pre verejné vzťahy Scientologickej cirkvi pre strednú a východnú Európu Krisztina Tamas-Feth. Podľa jej slov nie je nezvyčajné, že sú počas politických volieb rozosielané falošné správy, no scientologické organizácie sa do politiky nezapájajú.

 

Kandidát na prezidenta SR Robert Fico tvrdí, že jeho protikandidát v druhom kole voľby prezidenta Andrej Kiska má blízko k scientologickej cirkvi, ktorú Fico označil za sektu a bezpečnostné riziko. “Za svojimi tvrdeniami si stojím,“ povedal. Dokladoval to tým, že Kiska vydal knihu vo vydavateľstve, zúčastnil sa na konferenciách či diskusiách a iných akciách, na ktorých sa podieľali alebo sa na nich zúčastnili scientológovia. Podľa Fica v rokoch 2002 – 2004 za vlády Mikuláša Dzurindu niekoľkým podnikateľským subjektom a fyzickým osobám bola odňatá bezpečnostná previerka v súvislosti s kontaktmi na scientologickú cirkev, “pretože bezpečnostný úrad považoval takéto kontakty za mimoriadne bezpečnostné riziko pre SR“. Dodal, že "napojenie na scientológiu je bezpečnostným rizikom v iných krajinách". Pýta sa, ako môže byť niekto prezidentom, tým, kto sa dostáva k najtajnejším dokumentom a je najvyšším veliteľom ozbrojených síl, ak má prepojenie na scientológov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies