Kiska na summite V4 varoval pred šírením extrémizmu na sociálnych sieťach

NETKY.SK • 14 Október 2017, 16:09 • 2 min
Kiska na summite V4 varoval pred šírením extrémizmu na sociálnych sieťach

BRATISLAVA - Digitalizácia spoločnosti a jej vplyvy boli hlavnou témou dnešného programu dvojdňového summitu prezidentov Vyšehradskej štvorky (V4) v juhomaďarskom meste Szekszárd.

slovakia

left justify in out

Prezident SR Andrej Kiska v tejto súvislosti varoval pred šírením extrémizmu prostredníctvom sociálnych sietí. "Vidíme nárast extrémizmu v celej Európe, my na Slovensku ho vnímame veľmi silne. Extrémizmus sa šíri veľmi úspešne, veľmi agresívne, práve prostredníctvom sociálnych sietí. Na Slovensku až 30 percent mladých ľudí vďaka rôznym hoaxom, ktoré sa šíria, vďaka rôznym polopravdám, ktoré sa práve cez sociálne siete šíria, uvažujú, že by mohli voliť extrémizmus. To je alarmujúce pre stav našej spoločnosti," povedal Kiska.

 

Na spoločnej tlačovej konferencii s českým prezidentom Milošom Zemanom, maďarským prezidentom Jánosom Áderom a poľským prezidentom Andrzejom Dudom prezident SR podotkol, že na sociálnych sieťach sa objavujú nenávistné prejavy proti ľuďom inej farby pleti, iného náboženstva. Pripomenul, že počas návštevy USA upozornil predstaviteľov Facebooku, aby na základe podnetov, ktoré dostávajú, podstatne aktívnejšie pracovali pri vymazávaní a blokovaní nenávistných prejavov, pri rušení skupín, ktoré sú založené na Fecabooku iba preto, aby šírili nenávisť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies