Bulharsko podporí sankcie proti Rusku len pod jednou podmienkou

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 11:15 • 2 min
Bulharsko podporí sankcie proti Rusku len pod jednou podmienkou

SOFIA - Krajiny Európskej únie (EÚ) zatiaľ ani po niekoľkých dňoch rokovaní nenašli kompromis v otázke embarga na ruskú ropu, podľa agentúry Reuters však počas nedele urobili pokrok.

slovakia

left justify in out

Bulharsko nepodporí nový balík sankcií Európskej únie proti Rusku, ak krajina nedostane výnimku z navrhovaného embarga na dovoz ruskej ropy. Uviedol to v nedeľu večer po rokovaniach EÚ podpredseda bulharskej vlády Asen Vasilev.

 

img

 

V rokovaniach budú pokračovať s cieľom nájsť čo najvhodnejšie riešenie pre krajiny najviac závislé od dovozu ruskej ropy.

 

„Rokovania budú pokračovať zajtra aj v utorok,“ povedal v nedeľu Vasilev pre bulharskú televíziu BNT. Ako dodal, pozícia Bulharska je jasná.

 

Ak sa niektorým krajinám dá výnimka, potom ju požadujeme aj my. V prípade, že Bulharsko výnimku nedostane, sankcie nepodporíme. Vzhľadom na súčasné rokovania však neočakávam, že by to došlo až do takejto situácie,“ dodal.

 

Prečítajte si tiež: Krajiny G7 sa dohodli! Zasiahnu hlavnú tepnu Putinovej ekonomiky

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies