Kia Motors Slovakia podporí rôzne projekty sumou takmer milión eur

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 18:24 • 2 min
Kia Motors Slovakia podporí rôzne projekty sumou takmer milión eur

ŽILINA - Spoločnosť Kia Motors Slovakia plánuje v roku 2014 podporiť projekty v hodnote viac ako 292.000 eur a prostredníctvom Nadačného fondu Kia v Nadácii Pontis prerozdeliť ďalších 656.000 eur.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii o tom dnes na pôde Novej synagógy v Žiline informoval hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.
     

Kia podľa neho podáva pomocnú ruku aj regiónu, v ktorom pôsobí, ako aj okolitým obciam pri organizovaní kultúrnych a športových podujatí už od roku 2005. „Tretí rok pokračuje v projekte budovania a značenia cyklotrás v žilinskom regióne. Ďalšou oblasťou podpory je zachovanie zelene v meste Žilina, k čomu závod prispel podporou revitalizácie parku v Sade na studničkách. Medzi významné spoločenské a kultúrne projekty patrí tiež rekonštrukcia Novej synagógy, ktorá by mala v budúcnosti slúžiť ako Kunsthalle s možnosťou bezbariérového vstupu pre návštevníkov,“ povedal Bačé.
     

Doplnil, že v rámci zamestnaneckého grantového programu pracovníci spoločnosti Kia odporučili 79 projektov, ktorých realizáciu podporil Nadačný fond Kia v Nadácii Pontis. „Spoločným menovateľom všetkých aktivít je podpora mobility, kultúry alebo športu. Pre žilinský región závod zorganizoval v spolupráci s Nadáciou Pontis aj samostatný sociálny grantový program. Konkrétne podporil 16 projektov zameraných na zlepšenie kvality poskytovania sociálnych služieb a sociálneho poradenstva pre deti, seniorov, hendikepovaných a znevýhodnených,“ uviedol hovorca Kia Motors Slovakia.
     

Tradične obľúbenou aktivitou zamestnancov spoločnosti Kia je podľa jeho slov dobrovoľníctvo, pričom v rámci pracovného času sa môžu zapojiť do rozmanitých dobrovoľníckych aktivít a prispieť k zveľadeniu regiónu. „Od začiatku roka na rôznych miestach v Žiline a okolí priložilo ruku k dielu 210 dobrovoľníkov z Kie. Postupne nadviazali dlhodobú spoluprácu s 23 neziskovými organizáciami, ktoré im ponúkajú možnosť zapojiť sa do rôznych aktivít ako napríklad maľovanie a úprava interiérov a exteriérov, upratovanie, prechádzky s obyvateľmi domovov sociálnych služieb. Prípadne sa podeliť so znalosťami a skúsenosťami nadobudnutými v praxi s občanmi, ktorí ich práve potrebujú. Čas dobrovoľníkov strávený vykonávaním spomínaných aktivít v tomto roku predstavuje viac ako 1000 odpracovaných hodín,“ dodal Bačé.
     

Podľa Mareka Adamova, jedného z iniciátorov rekonštrukcie Novej synagógy v Žiline na Kunsthalle, patrí spoločnosť Kia medzi najväčších darcov v posledných dvoch rokoch. „Celé sa to zo zbierky postaviť nedá a verejných financií je málo. A Kia je aj dobrá značka. Pomáha to osloviť menšie firmy. Keď vidia, že Kia tomu projektu verí ako veľká zahraničná firma, potom sa aj ony omnoho ľahšie pridajú. Lebo na začiatku bol projekt z veľkej miery o tom, či sa nám to podarí, či vôbec začneme. Do rekonštrukcie za milión eur sa nepúšťa každý týždeň. A aj vďaka Kii máme akoby pečiatku kvality, že tomuto projektu sa dá veriť,“ uzavrel Adamov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies