Počas prechádzky vo Varšave uniesli malú svinku. Zúfalá majiteľka ponúka nálezcovi štedrú odmenu

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 10:40 • 2 min
Počas prechádzky vo Varšave uniesli malú svinku. Zúfalá majiteľka ponúka nálezcovi štedrú odmenu

Povedzme si úprimne, že Poľsko naozaj nemá núdzu o tie najbizarnejšie kriminálne prípady.

slovakia

left justify in out

Vo večerných hodinách 1. mája sa Alicia prechádzala po varšavskom Starom meste so svojím prasiatkom Pupciom, uvádza tak VN Warszawa. Venčila ho rovnakým spôsobom, ako niekto venčí psa, či mačku – viedla ho na vôdzke a prasiatko ju  nasledovalo. V čase  okolo 19. hodiny sa ku dvojici pristavil muž, ktorý sa predstavil ako Konrad a začal sa vypytovať na bezbrannú svinku.

 

Uverejnil používateľ Alicia Day Pondelok 10. mája 2021

 

Zlodej úspešne odlákal majiteľku

 

Počas krátkeho rozhovoru sa muž snažil majiteľku presvedčiť o tom, že Pupcia je hladný.  Alicia síce oponovala a tvrdila, že prasiatko nedávno jedlo, muž trval na svojom a neoblomne tvrdil, že by ho majiteľka mala nakŕmiť. Alicia sa vzdala  a vybrala sa do neďalekého obchodu po jablko. A to bola veľká chyba! Keď sa Alicia vrátila, Pupcia a Konrad na mieste neboli. Zúfalá žena prezváňala číslo, ktoré jej chlapík dal, bolo však falošné. To isté sa dá predpokladať aj o mene Konrad. Páchateľ bol po krádeži odfotografovaný pri tom, ako s ukradnutým prasiatkom prechádza ulicou.
 

Dzisiaj dostałam więcej zdjęć i informacji. 3 osoby uprowadziły mojego syna i odjechały tramwajem. Czwarta osoba też im...

Uverejnil používateľ Alicia Day Streda 12. mája 2021

 

Pupcia, najhľadanejšie prasiatko v histórii?

Po  krádeži sa 32-ročná majiteľka svinky obrátila na políciu a o pomoc požiadala aj sociálne siete. Konrada vyzýva, aby prasiatko vrátil, pretože je pre ňu „ako syn“. Bola by ochotná zriecť sa trestného oznámenia a dokonca by mu aj zaplatila, len aby Pupciu opäť videla živého a šťastného.
 

Dzisiaj dostałam więcej zdjęć i informacji. 3 osoby uprowadziły mojego syna i odjechały tramwajem. Czwarta osoba też im...

Uverejnil používateľ Alicia Day Streda 12. mája 2021

 


Štedrá odmena pre nálezcu
 

Touto unikátnou krádežou sa zaoberá varšavská polícia a téma zarezonovala v tradičných médiách aj na internete. Majiteľke na svinke naozaj záleží a ako odmenu za nález ponúka 2000 zlotých (440 eur). Dôležitou stopou v pátraní je video, ktoré sa objavilo. Vidno na ňom Pupciu v spoločnosti niekoľkých neznámych osôb.

 

img

 

Alicia svojho nezvyčajného zvieracieho kamaráta kúpila od poľnohospodára v marci a je to už jej piate prasiatko. Verila, že ak by ho nekúpila, skončilo by pod nožom ako väčšina svíň chovaných na farmách. Týmto krokom chcela aspoň symbolicky prispieť k tomu, aby žiadne zviera už nikdy nemuselo zomrieť pre ľudské potreby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies